Annons:
Etiketterrådtips
Läst 854 ggr
pyromanen
3/13/14, 7:37 PM

Finmald fullkorn torrt

Skaffade mjölkvarn för ett par år sedan och använder den främst till mitt danska surdegsrågbröd som alltid finns här. Sen malar jag andra sädesslag till skållningar i andra bröd där jag kompletterar med ganska mycket köpt ljust mjöl, vete och rågsikt. Sonen på 12 vill helst ha ljust bröd och om jag använder mer egenmald vetemjöl bli brödet torrt och inte i hans smak. Så jag undrar om någon har nåt knep hur man kan baka saftigt halvljust bröd med stor del eget fullkornsmjöl. ?

Annons:
[kerstinthemilklover]
3/15/14, 10:31 AM
#1

Har du prövat att ha i kruskakli eller havregryn? Det brukar binda fukt.

usd
3/16/14, 9:10 PM
#2

Kör i lite surdeg och ha långa jästider på minst 12 timmar. Brukar bli mycket saftigare- och mer smak :)

Upp till toppen
Annons: