Råd & tips

Finmald fullkorn torrt

2014-03-13 19:37 #0 av: pyromanen

Skaffade mjölkvarn för ett par år sedan och använder den främst till mitt danska surdegsrågbröd som alltid finns här. Sen malar jag andra sädesslag till skållningar i andra bröd där jag kompletterar med ganska mycket köpt ljust mjöl, vete och rågsikt.
Sonen på 12 vill helst ha ljust bröd och om jag använder mer egenmald vetemjöl bli brödet torrt och inte i hans smak. Så jag undrar om någon har nåt knep hur man kan baka saftigt halvljust bröd med stor del eget fullkornsmjöl. ?


Anmäl
2014-03-15 10:31 #1 av: [kerstinthemilklover]

Har du prövat att ha i kruskakli eller havregryn? Det brukar binda fukt.

Anmäl
2014-03-16 21:10 #2 av: usd

Kör i lite surdeg och ha långa jästider på minst 12 timmar. Brukar bli mycket saftigare- och mer smak :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.