Annons:
Etikettsurdegsbröd
Läst 2008 ggr
Scilla
2/5/14, 12:20 PM

Surdegsbröd som får "fötter" i ugnen

Jag har kommit igång med surdegsbakandet igen efter en lång "mammaledighet". Har börjat baka med hjälp av autolys istället för bearbetning av degen så processen är lite annorlunda än jag är van.
Jäser brödet i bakkorgar med handduk i i kylen över natten och brödet blir jättefint och gott med stora hål i. Men, när det reser sig i ugnen så får det liksom "fötter", de reser sig i botten. Vad kan det bero på? Borde jag snitta djupare? Jäsa längre? Det är som om botten på bröden har lättare att expandera än toppen.

Annons:
DesK
2/10/14, 10:03 AM
#1

Vet inte, men kanske har din ugn ojämn värme. Testa med ditt eget förslag att snitta djupare och använda fallande ugnstemperatur.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

solveig.blomqvist@hotmail.com
#2

Hej

Har du något bra recept på surdeg så vore jag tacksam

Solan

solveig.blomqvist@hotmail.com
#3

Hej igen

Jag menar så klart recept på surdegsbröd

Sorry för min klantighet

Solan

DesK
2/10/14, 12:48 PM
#4

Titta i gruppen surdegsbröd till vänster 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Intehärutandär
2/11/14, 10:29 AM
#5

Har brödet jämt med porer?

Scilla
2/17/14, 7:38 PM
#6

Jag har provat att spänna brödet lite när jag lagt upp det på plåten från jäskorgen och snittat lite djupare och då har det blivit mycket snyggare!

Annons:
Upp till toppen
Annons: