Surdegsgrund och processer

Hur sur är för sur?

2014-01-17 17:28 #0 av: Åskatla

Min rågsurdeg har mycket kraft i sig, men de senaste limporna har ändå blivit platta, oavsett mjölratio eller sort. Läste på pain de martin att det ev är för att grunden är för sur och nu när jag smakar så är den surare än vad jag tror men det är så svårt att avgöra när man är nybörjare... Den är inte ättiksspritsur, men den är ganska mycket surare än den "kolsyrade" känslan som finns beskrivet på de flesta sidor. Den luktar fantastiskt dock.

Har hällt ut den ett par gånger och startat om, men det blir inte bättre, har även provat med olika mjölsorter... Är det någon som har några tips?

Anmäl
2014-01-27 14:15 #1 av: Snovit79

Vart förvarar Du den ? I bageri har vi den ovanpå rasken, där det är lite varmt.

Anmäl
2014-01-28 22:37 #2 av: Mantissa

jag har min i kylen och den bubblar enda på för fullt och är aktiv i nästan en vecka innan jag matar så den måste nog inte stå varmt. Jag hade provat att tömma ut det mesta och matat på med ganska stor del mjöl och vatten (lika delar). "kolsyrigt" är vad det brukar smaka här i alla fall, lycka till :)

Anmäl
2014-01-30 11:14 #3 av: Åskatla

Har den i kylen då jag bor i ett vedeldat sekelskifteshus = ingen jämn temperatur någonstans.

Har provattatt tömma ut, men blir samma resultat :/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.