OT- Off Topic

Baka eget bröd?

2013-11-28 19:04 #0 av: Miiwijoy

Vad blir det för positiv effekter av att baka eget bröd om man tänker ur hälsa och miljö- synpunkt? Funderar

Anmäl
2013-11-28 19:11 #1 av: LinaLj

Ur hälsosynpunkt blir det fördelar iom att man kan använda "rena" produkter utan tillsatser, man kan baka med sädesslag som gynnar tex tarmfuktioner och man minska på socker och liknande. Man får helt enkelt större kontroll över vad man stoppar i kroppen.

Ur miljösynpunkt är det främst möjligheten att använda krav och närodlade produkter samt att minska transportsträckor som ger mest positiva resultat.  

Anmäl
2013-11-29 09:59 #2 av: jagga-ewe

Hälsosynpunkt: Det är avslappnande att baka, iallafall för mig. Plus att man vet vad man har i. Det var lite ögonöppnande att lära sig att enda sättet att få riktigt brunt bröd är att färga med soja...

Miljö: Det blir inte lika mycket mjukplastpåsar och fåniga påsförslutare att slänga. Iallafall är det så hemma hos oss. Jag har bakat allt bröd hemma under senaste året och är grymt stolt över detta. :)

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2013-11-29 11:08 #3 av: balkongodlare

Ur miljösynpunkt kan jag tänka mig att det är mer effektivt att transportera mjöl, som har lång hållbarhet och inte innehåller vätska, till affären än att transportera bröd. Bröd har ganska kort hållbarhet varför det borde bli ganska mycket svinn. Dessutom transporteras mycket bröd fryst. Alltså borde det vara fördelaktigt ur miljösynpunkt att köpa mjöl istället för bröd.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.