Annons:
Etiketterrådtips
Läst 1089 ggr
Magisk
11/26/13, 11:39 AM

En undran om mjöl

Jag Bakade enligt ett recept för småfranska. Det är ju ett vitt bröd men jag ville inte ha helt vitt så jag hällde i 3 dl fullkornsrågmjöl (jo jag minskade på vetemjölet 😉 ).

Blev brödet "fel" för att jag inte följde receptet?

Medarbetare på Anhörig.
Skrattar

Annons:
tlover
11/26/13, 11:43 AM
#1

bröd görs fel om det är stenhårt för att det inte jäst, rått i mitten eller bränt. annars kan man ofta höfta en hel del när det gäller bröd.

däremot skulle jag byta ut vetemjöl mot antingen fullkornsvetemjöl (finmalet) eller grahamsmjöl så fullkornsrågmjölen antagligen kommer att göra så att brödet inte reser sig lika mycket.

l'm back

DesK
11/26/13, 5:40 PM
#2

Så länge det blir ett bra bröd är det ju inte fel. Om du vill ha ett ljust bröd kan du testa att använda fullkornsdinkel, det blir också gott 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Magisk
11/26/13, 7:38 PM
#3

Jag letade efter ett recept med 25 gram jäst då jag hade kvar det sen innan.

Har inte smakat men de såg och kändes bra.

Medarbetare på Anhörig.
Skrattar

[Vegg]
11/27/13, 9:18 AM
#4

Man kan baka större bröd också, jag brukar bara låta degen jäsa lite längre, den förökar ju sig i alla fall. Blir godare ju längre den jäser också. 😉

Låter gott, brukar ersätta del av vetemjölet också för att få lite andra smaker och godare.

Magisk
11/27/13, 1:01 PM
#5

😃

Medarbetare på Anhörig.
Skrattar

Upp till toppen
Annons: