Annons:
Etiketterrådtips
Läst 1482 ggr
CatchFatch
2013-07-14 22:23

Jäst för söta degar..?

Hejsan! Vi hade bestämt att vi skulle baka bröd idag men i affären hade de slut på den blå jästen för matbröd så vi tog den för söta degar..

Kommer detta att funka eller blir det jättekonstigt när vi inte tillsätter socker?

Min blogg med olika tips & trix, fakta och råd för små husdjur!
http://catchfatch.bloggplatsen.se

Annons:
DesK
2013-07-15 07:49
#1

Vet inte, jag har aldrig använt den jästen. Det står på kronjästs hemsida att man ska tillsätta minst 3 matskedar socker per paket jäst och att jäskraften blir sämre utan socker. Så jag gissar att det går att baka matbröd med den jästen, men man får kanske låta degen jäsa längre.

Ett tips till en annan gång är att alltid ha torrjäst hemma 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

CatchFatch
2013-07-15 16:24
#2

Det funkade iaf superbra! :D
Vi använde torrjästen innan MEN vi visste inte att man var tvungen att värma den till 45 och inte 38 grader ^^
Den degen blev väääldigt annorlunda och brödet blev väldigt hårt och platt haha :D
Så då testade vi med den andra jästen för vi trodde att det var pga att det var torrjäst och inte "färsk jäst"

Min blogg med olika tips & trix, fakta och råd för små husdjur!
http://catchfatch.bloggplatsen.se

MonisN
2013-07-15 17:39
#3

Det går att använda den röda jästen, men jag skulle ta lite mindre.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Upp till toppen
Annons: