Annons:
Etikettsurdegsbröd
Läst 1666 ggr
chamytas
2013-05-30 17:30

Ammoniakdoft

Hej! Varför började min rågsurdeg plötsligt lukta ammoniak? Har haft den i några månader, haft den i kyl och matat varje vecka och bakat på den med gott resultat. Har även en vetesurdeg men den doftar gott. Är det farligt att använda? Blir det äckligt eller fungerar det bara inte?

Annons:
DesK
2013-05-30 18:18
#1

Det kan bli så ibland, inte farligt, men testa att ta fram den och mata den flera gånger. Då bör ammoniaklukten försvinna 🙂

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Al3xandra
2013-07-15 01:15
#2

Det hände för mig också, jag vågade inte använda den utan slängde den istället. Typiskt nu när jag läste att jag bara behövde mata den :). Nåja goda bröd tar sin tid, vad gör väl ett par dagar hit eller dit!

Upp till toppen
Annons: