Senast bakade #21
Den förra tråden är nu lång, så vi fortsätter här med att berätta vad vi bakar!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Testar varmluftsugnen. Två rågsurisar med supermix av tranbär/goji och russin och så solroskärnor.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Trampar så tråden kommer med :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Här har det bakats ett bröd med tomatpuré, hasselnötter, honung och porter. Ja, o så vanliga brödingredienser som mjöl, salt och bikarbonat. Det ligger o svalnar nu, vi får se senare hur det blev.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Vilka goda bröd ni bakar! Lussebullarna ser fantastiska ut. Mina blev helt misslyckade i år. Följde ett recept av Jesper Långström från SVT morron. Man skulle bara baka av dem i 3-4 minuter, men det är för lite, dom smakade rått. Rekommenderas inte.
Mona, Kan man inte baka av dem igen? Så de blir färdiga? Jag har bakat saffransbullar jag med. Med surdeg. Första halvan av degen bakade jag samma kväll som jag satte degen. Den andra halvan fick vila i kylen till dagen efter, orkade inte göra klart. Hade för ont i mina händer. Så de fick ligga till sig och resultatet blev en friskare deg, med bättre konsistens. Bullarna blev saftigare :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Tjusiga Tassy! Hoppas du gillar dem
I morgon har jag plan på att testa Ernst Kirchtaigers vildsvin Återkommer med resultatet.. Och så är det läger för lite mer matbröd.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#10 Är det griljering med i bilden? (Såg en arg post på min facebook idag om någon som svor ve och förbannelse över nämnda persons recept på skinkgriljering som bara torkade i en enorm kaka och trillade av, så tänkte passa på att varna ).
haha, nä inte alls! Jag såg avsnittet med griljeringen. den är så fast att man kan knåda den och så bankade han fast den på skinkan.. Jag kan förstå om skorpan torkade
Dessa små vildsvin är friterade bull-grisar, som rullas i kanel-sockerblandning. Ungefär som munkar. Det roliga var att han kavlade bulldegen typ en halv till en cm tjock, stansade ut grisar med pepparkaksforn. Klipte öron och ben så de blev fyra ben i st för två om du för står, och två öron i stället för en. Friterade grisarna, så de svällde upp och blev alldeles runda om magen. Hur söta som helst. De blev 3D i stället för 2D, ska se om jag kan hitta en bild eller något på dem.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Åh vad spännande!
Jag hittade dem:
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ida, vad spännande med grisarna! Du måste berätta om dom är lika goda som dom ser ut!
Tassy, vilka fina frukostbullar
Vilka tjusiga! De ser supergoda ut. Blir nog bra frukost det där
Visst är grisarna bara hur söta som helst! Och inte verkar de så svåra heller
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det luktar som ett helt bageri här nu, oj så gott! Tack för suveränt recept Ida!
Vassego! Det var faktiskt en väldans lyckad inprovisation Ibland ska man ha lite tur också.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Absolut! Det bor nog en liten receptmakerska i dig!
Man kan ju alltid hoppas! Något tycker jag att jag få tillbaka för att jag nördar ner mig Men i bland blir det även mindre bra hehe.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#8 Ida, det kunde man nog gjort om jag hade satt in dem igen, vilket ja i och för sig gjorde, men lite för sent för att det skulle bli bra. Sen skulle man pensla med ägget efter gräddningen, vilket inte alls blev så bra.
Oj, det låter som ett märkligt recept Mona.. Synd att det inte funkade.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Receptet finns på svt/morron. Jesper Långström är en mycket duktig konditor, men ibland funkar inte proffsens recept eller tillvägagångssätt för oss hemmabagare. Själva degen var väldigt bra.
Bestämde mig för att baka egen botten till smörgåstårta. Hittade ett recept som är baserat på tekakdeg.
Skulle gräddas på plåt men lade degen i en springform och hoppas därmed en jämnare form på smörgåstårtan och att den blir högre på kanterna än den blir gräddad på plåt.
Sedan åkte en tårtbotten med vanilj in i ugnen också.
Bakar grahamslimpor med hela korn! Snart klara :)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Något gick snett med tekakebottnen. Den känns hård och kompakt. Inte alls som tekakor brukar vara Ska skära upp den om en stund och se om det går att använda, i alla fall till något eller måste bakas om helt.
Då jag ju äger en digitalkamera med får ni antingen kort på spektaklet i denna tråden eller "misslyckade bak"
Nyligast bakat var en banan- och kiwikaka som jag bjöd svärisarna på som efterrätt idag. Blev bättre än jag hade vågat hoppas!
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Bakade pizzor till kvällsmat idag. Mycket goda. Vi följde Monas exempel och köpte degen från pizzerian, dressade och bakade av hemma! Det blev mycket bra, och gick fort!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#29 Den varianten måste jag testa nån gång framöver, när det är tomt i pizzatarmen
Igår bakade jag kavring
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Åh, kavring är SÅ gott, min absoluta favorit! Ska jag göra oxå, när jag blir frisk!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Visst är det bra att kunna köpa lite deg från pizzerian!
Kavring! Mums… Jag vill också baka det och har inte provat dom recept jag har ännu. Det ena tror jag tog tre dagar. Det krävs lite planering för det, något jag har svårt för just nu med en tidskrävande valp i huset.
Vi bakade stompa igen idag, det va godare än jag mindes. Jäsingen va gott, o hyffsat snabbt oxo. Stortrollet stekte o jag kavlade, bra samarbete.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Bara jag som orkar baka nu efter jul? :)
Idag bakade vi rödbetsbröd. Med bikarbonat, jag håller mig borta från jästen ett tag till…
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Nejdå, här kliar det i bagarfingrarna, men maskinen är på lagning och jag har för skruttiga leder för att knåda för hand.
Jag vill gärna baka bröd, men min surdeg dog för att jag glömde av den En ny är gjord, men den har inte fått tillräckligt bra kraft ännu så jag väntar ett tag till. Men jag har bakabstinens!
Förra veckan bakade jag i alla fall en butterkaka med saffran, glöggkokta russin och mandelmassa.
Jag har noll baklust, men det kan nog snarast bottna att jag är sjuk. I och för sig på bättring, men inte med full ork än. jag är likson omotiverad till det mesta..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Nu har jag bakat igen. :) Det blev fyra sorters kakor. En rulltårta, en sats havreflarn (som kanske ska få mockakräm, inte säker än), en misslyckad sats mandelkakor med knäck (knäcken flöt av kakorna) och två plåtar CGI-kakor.
Kom just på att jag skulle ju lägga fyrkornskross i blöt o baka bröd med det imorrn, bäst att gå ner igen!
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Då var surdegsbrödet klart för uppskärning. Första gången jag bakat på Desk´s surdeg. Den fick en jisseness fart av matningsschemat Eftersom jag ville använda all surdeg så räckte matningen precis (9deciliter) för mitt vanliga brödrecept.
Degen ville inte jäsa. Första problemet. Degen ville inte bli rätt konsistens, andra problemet. Så höll det på!
Degen ville inte knådas ihop ordentligt, degen ville inte jäsa för andra gången, degen ville inte bli gräddat på angiven tid.
Men bröd blev det i slutändan, som smakar gudomligt men hade inte lidit av en stund gräddning till i lägre grader! Lite "fuktigt" i mitten dock ej ogräddat.
Blir till att förfina receptet i framtiden!
Bakar just nu limpor med fyrkornskross, grahamsmjöl, rågmjöl, filmjölk, yoghurt och bikarbonat. Som smaksättning har jag tranbär, gula russin och valnötter. Får se hur de blir när de kommer ut om en halvtimma eller så.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Bakat bananmuffins som ska bli cupcakes på söndag. De står i frysen nu. Bakade även mini-grottor med chilikola. Kakor på 500 klocalorier/100 gram gör sig bäst som munsbitar.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
#41 Langa recpet?
Jag körde faktiskt inte på recept då man bakar på endast majsmjöl så beror det på hur vilket majsmjöl man använder för mängd och även vikt. Men löste upp en halv bakjäst i 5 deciliter vatten, blandade i 1 matsked fiberhusk och 1 deciliter potatismjöl, därefter vispade jag ner med elvisp (med knådpinnarna) majsmjöl tills den blev lite blöt men inte för torr smet i 5-10 minuter, ska vara något blöt.
Surdegsknäcke med rostade solrosfrön är på jäsning. Första gången jag bakar knäcke. Vad gör man inte när surdegen bara växer och växer hela tiden Kommer snart få öppna ett minibageri här hemma Kommer heta "Det halvbra bageriet" *fniss* Jag bakar, men jag bakar inte bra bröd
Här har det blivit semlebullar idag!
Surdegsknäckebröden. Jag har inte riktigt fått kläm på det där med bak nej. Brände såklart sista plåten BAH första glömde jag nagga och ja..det gick verkligen inte som jag hade tänkt! Trots att jag kavlade ut tunnaste som gick, så vart de för tjocka. Nåja, eller så tog jag ut dom försent så att de blev för hårda. För att vara första knäckebrödsbaket. Klart godkänt. Efter åratal med uselt bak så har jag låga krav
Inget bröd, men morotskaka med passionsfruktsglasyr.
Bakade också två snabblimpor, en med solrosfrön och flingsalt och den andra med rosmarin och flingsalt, båda penslade med honungsvatten. Jättegoda blev dem.
Bakade bikarbonatsbröd igen som blev degigt. Trodde bröd skulle va klart när det var 97 grader, men inte detta. Gick att äta, men langade in resten av limpan i ugnen på eftervärmen för att om möjligt torka till den mer. Fattar inte varför mina bröd blir mer o mer misslyckade för vart försök…
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Ska inte bikarbonatbröd vila typ 12 timmar eller något för att sätta sig och inte bli kletiga? Har för mig att jag läst/sett det någon stans.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Tja, det var mindre kletigt men ändå degigt idag. Inte fullt 12 timmar senare, men väl 11. Stod i ugnen drygt 90 min, o då var det ändå i en liten långpanna, inte limpform. Alltså mycket tunnare deg som borde bli klar snabbare. Funderar på om det är mjölets fel, jag kör med hälften rågmjöl, hälften grahamsmjöl. Jag vet att vetemjöl behöver va mest av till många jäsdegar, pga gluten osv, men spelar det verkligen nån roll när det gäller bikarbonatsbröd? Jag försöker hålla nere energimängden i bröden, därför mest rågmjöl.
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Tja, jag har inte jättekoll på just bikarbonat, men vet ju att rågbröd av dansk och tysk typ ofta är lite blöta.. Kan det vara det som spökar tro? Men det ska ju inte kännas degigt och kladdigt i alla fall..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Grahamsscones. Njutes nu varma, med ost och aprikosmarmelad
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
#54 Åh måndagens mysfrukost blir det! Älskar scones där osten smälter av värmen
Igår gjorde jag en deg på surdeg, den får kalljäsa tills jag anser att den skall bakas ut ^^ Blandade ihop något eget hobbak, blir i värsta fall något jag får doppa i pålägget I bästa fall går det att skiva! Själva bakprocessen är roligare än slutresultatet!
Autolysbakat skrädmjölsbröd blev det igår. Gräddat i gjutjärnsgrytan
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Surdegsbullar med vaniljkräm och hallonsylt. Smaskigt värre och den trötta halvtorkade jästen jag hittade ynkligt i kylskåpet fick världen fart! En liten degklump växte sig 4dubbelt! Under jäsningen! Bulalrna blev frasiga och goda! Kul att kunna baka av surdegen genom lite slurkar här och där i bakverk!
En supermumsig äppelpaj enligt detta recept
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Ljust matbröd med kardemumma i. Ska definitivt börja baka mer framöver.
Igår bakade sambon ljust rostfranska med vallmofrön på
Välkommen hit Lis-Peace!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
sitter just och njuter av grahamsscones med lite variation. Blandade ner lite valnötter i degen och varma scones, med ost och aprikosmarmelad är mums.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Herculesen är hemma! Här ska bakas durumbullar a la Ida! Som jag har LÄNGTAT!
Tassy härligt!
Jag bakade klassisk svensk limpa i förrgår.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Håller just på med att baka hällakakor, och satte även igång med degen till mitt första surdegsbröd tidigare.
Sitter här framför datorn och gottar i mig nybakta ostfrallor, varma och goa, med ost och aprikosmarmelad och en kopp kaffe. MUMS
Var en person som för länge sedan fick smaka av sådana bullar, för jag visste att hon gillade ostfrallor. Så fick hon receptet och nästa gång jag kom dit hade hon bakat och varit riktigt duktig tyckte hon, var bara det att hon gjort ett litet fel. Förutom saltet i degen hade hon hällt i salt i den rivna osten som hon toppat frallorna med.
De var inte ätbara, men den där kvinnan kunde ju aldrig göra NÅGOT fel, så då skylldes hennes misstag på mig ATT jag HADE sagt att hon skulle blanda salt i osten😡
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Hehe, Marina.. Visst är det typiskt med sådana personer. Hur man än vänder sig så har man rumpan bak liksom ;) Jag bakade vetefritt långpannebröd, med surdeg. Avvaktar och ser vad maken tyckte när han vaknar.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
En dubbel sats durumfrallor blev det idag! 😃
Gott gott Tassy 😛
ja! hur ska jag kunna sova i denna goda arom? 😭
ack och ve, jag längtar till frukosten! 😍
Du får lyxa till det med kvällsfika/nattmacka för att klara dig till frukost, Tassy ;)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jag klarade natten, och oh så mumsig frukost det blev 😃
#73 Det ser väldigt gott ut!
Det blev bättre förra gången. Då använde jag grekiska oliver (med kärnor) och färsk, hackad rosmarin. Dessutom hade jag mer Durum i degen denna gången och lät kanske inte knåda degen tillräckligt länge. Men Smaken är det definitivt inget fel på.
Känner att det är mycket jag vill baka nu… Kanelbullar, släta semlebullar, surdegsbröd, focaccia, en ny Per Mobergs goda nötkaka (den förra har tagit slut) med mera med mera. Hur ska jag hinna?🤪
Mona, du får beta av en i taget 😉
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Jag får väl göra det! Semlorna är nog de som står högst i kurs just nu😛
Rosmarin och valnötsbröd med honung i!
Bild kommer senare. 😃
#79 Det blev så himmelskt gott att jag inte vet vad jag ska göra av mig själv! Snacka om bagar-feeling! 🤤😍
Tassy härligt! 😃
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tassy, ja tack!😃
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jösses vilka fina bröd Tassy! Perfekt runda😃Använde du färsk rosmarin?
Tack! Gud jag var så osams med degen, den snurrade upp sig hela tiden med en fjong! Hahaha! Ja det är färsk rosmarin! :)
Åh de ser hur goda ut som helst. Ska absolut prova rosmarin-valnötsvarianten när jag kommer hem :D
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
En ny valnöt/honung/rosmarinbrödladdning står på jäsning! 😍
i helgen bakade jag denna citronkladdkaka, fast jag modifierade receptet lite grand och ersatte hälften av mjölmängden med kokosflingor och så minskade jag ner lite på citronsaften.
Till denna gjorde jag en liten slurk vispad grädde med lakritsarom.
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Snart är krornmjölsbröden klara i ugnen :) nytt experiment som verkar gå vägen B-)
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
I detta nu ligger en limpa med surdegsbröd i ugnen. Hade glömt av min stackars suris som säkert stått orörd i kylen senaste 5veckorna. Matade upp den och hällde i höftad mängd mjöl. Elvispen med degkrokarna fick köra sig kokhet. Denna degen har nu kalljäst i 2 dagar, luktar ljuvligt från ugnen men man vet ju aldrig med mig som bagare😈
Senast bakade här hemma: Morotstårta :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
#92 TACK!!!!! Skulle bakat cheesecake men morotstårta låter ju SÅ mycket godare! Vilket recept kör du på?
#93: Följande använder jag till långpannan:
6dl riven morot
2 dl olja eller smält smör
5 dl finsiktat vetemjöl
4 ägg
2-4 dl socker
2 ts kanel
2 ts vaniljsocker
3 ts bakpulver
Glasyr:
120 gram filafeldia-ost
50 gram smör
4 dl florsocker.
Vispa ägg och socker fluffigt innan du blandar ner övriga ingredienser, fördela i en långpanna eller två stora runda former. Grädda mitt i ugnen vid 175 grader ungefär 40 minuter eller till kakan kryper in från kanten. Den skall inte bli bränd!
Låt kakan bli riktig avkyld, innan du blandar glasyren. Låt glasyren kylas lite i kylen innan du smetar ut den på kakan.
Du kan dekorera med finriven morot eller riven chocklad eller annat strössel :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Åh jisses vad gott! Hann göra en cheesecake i förmiddags men ville ha något att ha i frysen att ta fram vid besök. Då passar ju morotskaka perfekt med olja i smeten håller den sig fräsch vid upptining!
Så då var även morotskaka i ugnen, får se om jag hinner med toppingen idag. Ska ha fikabesök imorgon🙂
Äppelkaka står i ugnen nu ^^
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Bakat sockerkaka för första gången i mitt liv och bakade en tiramisutårta.
#98 Tiramìsù är min absoluta favorittårta!
Idag har jag bakat mitt vanliga surdegsbröd.
Nu är jag så baknödig! 😃 Men jag vet inte vad jag ska baka! 🤔
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Du kan ju prova mitt recept som inte kräver så mycket jobb, eller så bakar du kanelbullar!
Kan inte baka surdegsbröd, för jag har bara torkad surdeg just nu. Får se vad det blir, senare idag!
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
en citronkladdkaka?
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
Morotstårta, Dessan!
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Här är en till som är baknödig, och som har nedräkning tills gubben flyttar. Jag planerar att mat/bak/brödbomba hans frys! 😃 här äts det ju inte bröd/sötsaker just nu, och så får det inte plats. 😇
Här vankas äppelpaj med vaniljsås mums!
Tassy, det är ju kanonbra att få tillgång till mer frysutrymme! 😎
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Bara du inte känner dig utfryst Tassy🤐😃
Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning _\Min blogg\
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft
_
hahaha, vad ni är goa 😂
Kladdkaka bakat i dag :)
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
#110 Är den inbrottssäkrad?! 😃
#111 ✨ till dig för den frågan! 😃
#110 Fin kaka! 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#111 japp, jag har inbrottsmissar vet du ;)
#112 tack! :D
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Det är ju surdegsdagen idag, så det blev ett surdegsbröd!
Ni har inte missat att surdegsdagen finns på facebook också?
Det såg riktigt gott ut TrevorS😛
#99 Då rekommenderar jag tiramisutårtan från "Bakministeriet" s blogg. Suverän och jag försöker hitta ursäkter för att baka den ^^
#116 tack för tipset, men jag har mitt italienska recept som jag alltid använder :)
Välkomna in till vår nya tråd! 🙂
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.