Surdeg på vassle?
Har gjort lite ost, så nu har jag 2 liter vassle över. Har läst nånstans att det kan vara bra att göra surdegskultur/vildjäst på. Stämmer det?
Vill helst göra vildjäst. Men det kanske inte går.
Det enda jag känner till är att man kan använda vassle som degvätska till rågsurdegsgrund.
Jag har tyvärr mycket liten kunskap så min gissning är inte mycket värd, men jag tror inte att man kan göra vildjäst av det (men jag har haft fel förr ).
#1 Jo så kanske det är, fick för mig att man kunda ha det som starthjälp i t.ex vildjäst. Men jag kanske har blandat ihop det..
Jag tycker att det borde gå utmärkt, eftersom vasslen är levande. Jag har aldrig provat själv, eftersom jag är mjölkallergisk. Men i teorin borde det gå bra att starta en vildjäst på vassle.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Vassle går att jäsa väldigt bra så det ska funka finfint. Dock bör man tillsätta lite socker och någon droppe citron för att det inte ska börja mögla eller bli en feljäsning.
Får pröva nästa gång då. Hällde ut allt.. :P