Jästbröd

Bröd hjälp sökes!

2012-12-06 18:09 #0 av: Love-

Jag har börjat göra mitt eget bröd, godare och billigare än det man köper Glad men jag har två problem med det och det är att när det står i ugnen så spricker det nästan alltid på sida uppe vid och när jag ska skära upp det så smular det nästa alltid sjukt mycket och går sönder lätt. Jag vet inte vad jag gör för fel och skulle bli glad om någon här kunde hjälpa mig med detta.

Besök gärna min FB:sida:http://www.facebook.com/RosaliesDesign och min hemsida http://www.rosaliessmycken.n.nu/
 Medarbetare på återbruk , trädgård och Feminism

 

  

Anmäl
2012-12-06 18:13 #1 av: [Tassy]

Lägg gärna in receptet du följer så kanske det blir lättare att svara (jag kan tyvärr inte hjälpa dock, är för okunnig själv) Glad


Anmäl
2012-12-06 22:37 #2 av: MonisN

Om du snittar bröden på ovansidan med en vass kniv innan du sätter in dem i ugnen så får degen plats att växa under gräddningen och spricker inte på sidorna.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-08 13:16 #3 av: Anterrabae

Hur länge knådar du degen? Om man inte knådar tillräckligt, så glutentrådarna blir långa och sega, så blir brödet smuligt. Ett annat sätt är att låta det jäsa länge, över natten i kyl/sval till exempel.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.