Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Bakprat

Senast bakade #20

2012-11-08 10:46 #0 av: DesK

Nu är den förra tråden lång, så vi fortsätter här med att berätta vad vi bakar! Glad

Désirée

Anmäl
2012-11-08 15:58 #1 av: Anterrabae

Trampar så jag får den med mig, även om jag inte bakat än ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-08 19:28 #2 av: [Tassy]

Här vankas kolakakor och mer bröd! Kakorna är till mig själv, och brödet ska få bli gåva. Skrattande


Anmäl
2012-11-08 19:34 #3 av: DesK

Tassy du är en härmis! FlörtCoolTyst

Désirée

Anmäl
2012-11-08 19:38 #4 av: [Tassy]

Haha, man blir som man umgås (stackars dig DesK, som precis umgåtts med mig SkrattandeSkrattandeSkrattande)!


Anmäl
2012-11-08 19:46 #5 av: Anterrabae

Tycker inte det låter som stackars faktiskt! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-08 21:40 #6 av: [TrevorS]

Skriver så jag inte tappar bort den.

Anmäl
2012-11-09 10:43 #7 av: Chieko

Råkade läsa slutet av andra tråden så här före frukost. Så nu måste jag ju baka mig lite fruostbröd! Har hembakt i frysen men det är inte samma sak som nybakat... Ska leta lite recept här, blir antingen scones eller något liknande snabbt.

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-11-09 11:25 #8 av: Emo

Jag försökte baka några surdegslimpor, med det blir visst fåglarna som får glädje av dem.

Här är några inte helt misslyckade limpor. Mest vetemjöl och bara lite rågmjöl.

Hasse gillade dem, så då var de lyckade.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-11-09 12:36 #9 av: Marinas Mix

ja,ja tjata inte här kommer bilden på min första suris. Med valnötter och solroskärnor. Mycket mumsigt

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-09 15:33 #10 av: [Aquelegia]

Mandelfrallor med linfrön är klara, nu är det kryddiga kolakaor på gång, eller ja skall bara läggas på plåten och förhoppningsvis gräddas till perfektionism! Cool Jag bränner ALLTID småkakorså önska mig lycka tillSkrattande

Anmäl
2012-11-11 20:10 #11 av: [Tassy]

Håller på med en surdegslimpa som innehåller rostade solfrosfrön. Bild kommer så småningom Skrattande


Anmäl
2012-11-11 20:44 #12 av: Anterrabae

Har bakat pizza ikväll, blev så sugen efter allt pizzaprat. överväger även de däringa kolakakorna som inte blivit av än. Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-11 21:34 #13 av: [Tassy]

Mums Ida! Skicka genast en slice med brödbandet, så skickar jag kolakakor tillbaka Skrattande


Anmäl
2012-11-11 22:05 #14 av: Anterrabae

Slajsar på väg!*packar och skickar med expressbud*

Kolakakorna kan du få med nästa vagn, så kan vi bytas! Flört Mina står i ugnen och har just börjat dofta fantastiskt! Ja, timer är ställd Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-11 22:16 #15 av: Anterrabae

På svalning!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-11 22:19 #16 av: Emo

#12 Den ser god ut och det gör kakorna i #15 också.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-11-11 22:22 #17 av: Anterrabae

Tack!

Får jag skryta lite med och säga att det är första gången någonsin som jag bakar småkakor! FörvånadSkrattande Förutom havreflarn och kokostoppar, som görs lite nu och då.

 

Eller när jag tänker efter så har jag nog testat glutenfritt någon gång, och misslyckats.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-11 23:18 #18 av: jagga-ewe

Senast bakade här är en misslyckad sockerkaka med krokofanter. Jo, det verkar ha funkat med krokosarna, men den förbonkade kakan fastnade nåt så inni i formen. Trots att jag "bröat" så noga med kokos. Jag hade bara bregott att smöra med, skyller på det. Tog ingen "efter-bild" på haveriet, men bjuder på en bild på smeten med krokofanter i. :D

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-11-12 06:56 #19 av: Emo

#18 Smaken är ju ändå det viktigaste - och vad gör det om bakverket blir trasigt. Det ska ju ändå tuggas. Skrattande

Om man sen lär sig av misslyckanden, så är det ändå bra.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-11-14 13:49 #20 av: [Tassy]

Varsågoda! Dinkelpizza med suris!


Anmäl
2012-11-14 18:14 #21 av: [TrevorS]

#18. Trodde det var rakblad först, såg sedan att det inte var det. Glad

Anmäl
2012-11-14 18:42 #22 av: Anterrabae

#20, *sitter fint och räcker vacker tass* och ber om en bit på brödbandet!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-14 23:10 #23 av: [Aquelegia]

#20 Men vad i? Jisses vad det var fart på din ugn Skrattande Ska hämta min del av surisen efter helgen om det är ok? Då är jag mer hemmavid och hinner med en surdeg!

Idag bakade jag tyska kokostoppar. Har svårt för svenska med smör i då jag har svårt för att tugga kokos men i dom tyska som påminner mer om maränger med kokos i blir kokosen så krispig att man slipper tugga som en idisslare hihi

Anmäl
2012-11-15 00:38 #24 av: [Tassy]

#23 Absolut, har matat upp den så det finns en rejäl slatt att ta utav. Glad


Anmäl
2012-11-15 07:42 #25 av: anise

Åh va gott med Pizza..måste nog testa surdegspizza i helgen..Har blivit helt fast i surisbakande..nu på morgonen gjorde jag mitt första Levianbröd..GladHar satt en ny fördeg igen.om dom blir bra ska dotra få lite nybakt bröd...

Tag vara på ditt liv,det går inte i repris

Anmäl
2012-11-16 14:34 #26 av: Anterrabae

Vilka fina bröd anise! De ser riktigt mumsiga ut!

 

Igår bakade jag supergoda tunnbröd!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-16 15:31 #27 av: anise

Tack IdaGladDom var helt okej,jag är ju inte så van med surdegsbröd än,dom vart lite kompakta.Men det är bara och träna förr eller senare får man väl kläm på detTungan uteMen va mumsigt med tunnbröd.har du en vedeldad ugn? Det är så gott,vi var och bakade hos en som håller i kurser..min gubbe hade världens svung när han skickade in bröden i ugnen,som den värsta pizzabagaren med brödspaden i högsta hugg....

//Anita

Tag vara på ditt liv,det går inte i repris

Anmäl
2012-11-18 14:24 #28 av: [Tassy]

2 nya surdegsbröd på jäsning nu! Skrattande kramp i armarna haha, tur det är lång jästid Cool


Anmäl
2012-11-18 14:46 #29 av: Anterrabae

kavlar och gräddar tunnbröd för fullt Cool

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-18 18:19 #30 av: [Tassy]

Surisar med rostade solroskärnor


Anmäl
2012-11-18 18:21 #31 av: DesK

Tassy de ser supergoda ut! Tungan ute

Désirée

Anmäl
2012-11-18 18:23 #32 av: [Tassy]

Min hemlighet är att glömma dom tio minuter för länge på den högre värmen, men de känns supermjuka så jag hoppas jag slipper cement Tyst

Drog av den tiden på den lägre gräddningstemperaturtiden, tror du dom är klara? vad kan jag förvänta mig? Skäms


Anmäl
2012-11-18 18:35 #33 av: Marinas Mix

Och här kommer mina bakade "citroner"

Någon som vill ha receptet?

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-18 18:39 #34 av: [Tassy]

Provade brödet, det blev godast hittils!

#33 ja tack Glad


Anmäl
2012-11-18 18:49 #35 av: Marinas Mix

Då slänger jag upp det omedelbums.Skrattande För så goa kakor måste ju andra också få smaka

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-21 13:41 #36 av: [Tassy]

Nu ska jag inviga Hercules med ett bullbak! Skrattande


Anmäl
2012-11-21 13:47 #37 av: Emo

Lycka till, Tassy!

Då får vi se resultatet senare.Glad

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-11-21 23:16 #38 av: jagga-ewe

Nyss färdig med bakandet av bananhjärtan, hjärtformade muffins med banan, solroskärnor och kokos. Har inte smakat dem än, men de ser fina ut och luktar väldigt gott!

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-11-22 21:32 #39 av: [Tassy]

Bullarna blev katastrof, haha! Provade receptet som följde med i bruksanvisningen, anade uggor i mossen och kapade mjölmängden till hälften, hjälpte icke, fick cementkakor. Till råga på det blev dom så salta att tungan krullade sig, men dom blev iallafall fina att titta på. Skäms Nej hädanefter återgår jag till kokboken/recept jag hittar här!


Anmäl
2012-11-23 23:24 #40 av: jagga-ewe

Bakat frukt- och nötlimpa från Coops julreceptbroschyr som finns i butikerna. Massor godsaker i, men landar ändå hyffsat i energivärde. Jag kan äta en macka iallafall. Glad Spar det till frukost imorron.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-11-24 07:06 #41 av: Emo

#39 Vackra är de åtminstone. Skådebröd.Flört

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-11-24 16:35 #42 av: Marinas Mix

Dagens godsak

med solroskärnor, aprikos och valnötter.

Och blandat grovt rågmjöl/grahamsmjöl och vetemjöl.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-24 19:58 #43 av: Nanna70

Ljust surdegsbröd "Solhaga" står nu på svalning.

Anmäl
2012-11-24 20:05 #44 av: DesK

#43 Wow, så tjusiga bröd! Glad

Désirée

Anmäl
2012-11-24 22:30 #45 av: Nanna70

Tack! 😃 Nu har jag skurit upp några skivor av brödet och det smakar fantastiskt gott. Uppskattat även av familjen. Detta måste jag göra igen.

Anmäl
2012-11-24 23:42 #46 av: MonisN

#45 Grattis till fina limporTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-11-25 00:17 #47 av: jagga-ewe

Ikväll bakade vi mördegsgömmor med hjortronsylt och chilisylt.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-01 11:58 #48 av: [TrevorS]

Hemmabakat vetefritt bröd, hemmagjord veggo-ost och hemmagjord inlagd ättiksgurka, kan det bli godare frukost? Skrattande

Anmäl
2012-12-01 12:46 #49 av: jagga-ewe

Fetaostscones igår, blev väl söta av honungen. Och en mjuk pepparkaksrulltårtebotten, som ska bli rulltårtad ikväll.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-02 18:37 #50 av: [Tassy]

Har precis matat fart i surisen, i morgon blir det brödbak!


Anmäl
2012-12-02 18:40 #51 av: DesK

Jag bakade ett vetesurdegsbröd med solroskärnor till dagens soppa. Imorgon blir det något bröd med rågsurdegen Glad

Désirée

Anmäl
2012-12-02 18:45 #52 av: Marinas Mix

Håller på med omgång nummer 2 nu, kanske lite väl sent. Det blir solroskärnor, valnötter och rivna morötter

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-12-03 08:10 #53 av: jagga-ewe

Bakade två bikarbonatbröd igår, ett vört och ett fruktbröd. Sen bakade jag även en apelsin- och kokoskaka samt egna ballerinakakor med kokos i.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-03 20:10 #54 av: [Tassy]

Blev soporna som fick dagens brödbak. Degen jäste inte ett skvatt på bara suris, vilket jag i och för sig kunde ana eftersom det inte är raketfart i suren. Jästen skulle vara fräsh i några dagar till, men hepp. Inget att göra åt.


Anmäl
2012-12-04 06:21 #55 av: Marinas Mix

Bakade surisar med valnötter/solroskärnor och rivna morötter igår.

Jag vetSkrattande Älskar valnötter och solroskärnor.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-12-04 21:44 #56 av: [Tassy]

Nu äntligen fick jag till mitt surisbröd, och ett gäng kolakakor! Glad


Anmäl
2012-12-04 22:47 #57 av: [Tassy]

Och så en bild på efterkälken.


Anmäl
2012-12-04 23:18 #58 av: jagga-ewe

Bakat ytterligare två plåtar ballerinor, attans deg som aldrig tar slut! Men nu är det bara ett litet hörne kvar, så imorrn blir de klara. Då ska det bara kletas nougat på dem oxo. Bifogar en bild på de första som gjordes i söndags. Ballerinafötter.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-05 06:33 #59 av: Emo

Så flitiga ni är och så många fina nya idéer.

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-12-05 18:24 #60 av: [Tassy]

#58 Vad söta!

 

Här vankas det surdegspizza Tungan ute


Anmäl
2012-12-05 22:08 #61 av: MonisN

#60 Vad gott med surdegspizza! Jag har ingen vetesur så jag kan inte baka det Gråter

Jag har inte kunnat eller haft tid att baka på några veckor, men idag blev det i alla fall riktigt bröd! Surdegsfrallor Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-05 22:28 #62 av: [Tassy]

#61 Va, skulle det inte gå med rågsur menar du? Det har då jag missat totalt. Tungan ute


Anmäl
2012-12-05 22:43 #63 av: jagga-ewe

Idag bakade jag en ny experimentlimpa med bikarbonat. Snöskottarlimpa blev det, för den slängdes ihop snabbt för att komma ut o skotta. Får se imorrn om den blev nåt god.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-06 10:52 #64 av: MonisN

#62 Det går säkert med rågsur, men känns inte som det passar i pizzadeg. Har du provat? Det kanske inte alls är fel som jag tror!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-06 13:14 #65 av: [Tassy]

#64 Jo jag äger bara rågsur, och min pizza blev då mumsig bägge gångerna Flört


Anmäl
2012-12-06 17:53 #66 av: MonisN

#65 Å vad bra, då vet jag att det blir gott även med rågsur Skrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-06 17:58 #67 av: [Tassy]

Japp, det blir kalasbra! Visst smakar det inte köpe-pizza, men godare blir det! Cool

Nu är förvisso rågsuren jag fick av DesK otroligt mild och god i smaken, kanske det spelar roll också förstås.


Anmäl
2012-12-06 21:15 #68 av: [Aquelegia]

Kan ju tipsa er alla som bakar pizza själv att, har ni någon som har stenugn. Tvinga er till en liten stund vid denna för pizzorna vi gjorde när vi var små är utan undantag dom godaste jag ätit. Stenugnssmaken saknar jag enormt mycket i surdegsbröd men framförallt hemmagjord pizza! Min kära moder har kvar sin ugn så den skall jag skoningslöst utnyttja någon dag i vinter!

 

Idag bakade jag vanliga frallor men kunde såklart inte hålla mig ifrån att blanda i rågmjöl! Pyntade med linfrö och en med pumpafrö.

Dessa kommer avsmakas imorgon till frukost. Man ser ju fram emot frukost lite mer med hembakt!

Sedan skulle jag bakat chocolat chip cookies men hamnade på chokladkakorrecept, mina absoluta favoritkakor och hembakta blev det godaste kakorna någonsin!

Anmäl
2012-12-07 17:56 #69 av: [Tassy]

Tjosanhoppsan, mitt i bullbaket tog mjölet slut Tyst eeeh, ops! Nu får vi se vart detta slutar! Jag som hade tänkt baka bröd också. Hum.


Anmäl
2012-12-07 18:12 #70 av: Marinas Mix

Då klår jag dig Tassy, när mitt brödbak hade ca fem minuter kvar i ugnen ringer killen och ska leverera min nya spisSkrattande

Så nu ska jag bränna av ugnen och diska plåtarna INNAN jag kan testa nya ugnen

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-12-07 19:26 #71 av: [Tassy]

#70 Lycka til med nya ugnen! Skrattande

Bullarna blev kalasbra (tror jag, har ej hunnit smaka).


Anmäl
2012-12-10 08:09 #72 av: jagga-ewe

Senast bakade är blåbärsmuffins. De fick en konstig brun färg när de var klara, trollen gissade på chokladmuffins och kanelmuffins. Inuti var de dock lila och fina, inget fel på smaken heller. Luriga muffins helt enkelt!

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-10 20:57 #73 av: [Tassy]

Bullarna blev helt okej! Lite snål på fyllningen bara, men det är en annan historia Flört


Anmäl
2012-12-10 20:59 #74 av: [Tassy]

Ett gäng nygräddade tofflor Tungan ute


Anmäl
2012-12-10 21:00 #75 av: [Tassy]

Här syns färgskillnaden, gräddade två plåtar samtidigt (i vanlig ugn).


Anmäl
2012-12-10 21:04 #76 av: MonisN

Åh vad gott det ser ut Tassy! Vill ha.... Tungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-10 21:09 #77 av: [Tassy]

*skickar en toffla med brödbandet* Tungan ute återkommer med smakrapport


Anmäl
2012-12-10 21:11 #78 av: DesK

Tassy de ser smarriga ut. :p Sitter fint o räcker vacker tass, skickar du lite med brödbandet till mig då?

Désirée

Anmäl
2012-12-10 21:14 #79 av: [Tassy]

Självklart Dessan Tungan ute


Anmäl
2012-12-10 22:05 #80 av: jagga-ewe

Just nu står det en form med nytt bikarbonatsbröd i ugnen. Denna gång med oliver och fetaost ihop med linfrön. Vi får väl se hur det blir, om familjen väljer knäckebröd o köpelimpa istället. Maken är inte så glad i oliver, men trollen gillar det.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-10 22:24 #81 av: MonisN

Avslöjad! Dessan skriver med Paddan!! SkrattandeSkrattande

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-11 00:10 #82 av: [Tassy]

Japp, jag ser det också utöver att jag redan visste det Cool

Tofflorna blev supergoda! Trots gubbens mulna varningar om att det minsann var svårt att baka sånt bröd. SLutade med att han satte i sig en hel toffla till maten Skrattande


Anmäl
2012-12-11 05:06 #83 av: Marinas Mix

Invigde nya ugnen igår och bakade en mumsig kanelkaka med russin och honung.

Tyvärr missade jag lite på slutet, så den gick i delar när jag stjälpte upp den på gallret, men god var den. Och vad sjutton då, den ska ju ändå skivas och ätas upp, inte delta i någon skönhetstävlingSkrattande

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-12-11 08:17 #84 av: jagga-ewe

Brödet igår får väl enkel biljett till "misslyckat-tråden". Efter två timmar var det fortfarande kladdigt som attans. Då orkade jag inte vänta ut det längre, så det fick stå kvar på eftervärme i ugnen. Lyfte ur det ur formen mha plåtpappret och lät det stå utan form. Var ändå lite mjukt o kletigt i botten när jag tog ut det idag. Får skära i det och proväta ikväll, men jag tvivlar på ätbarheten. Så jag tog upp köpebröd ur frysen, lika bra att falla till föga. Hinner inte baka nåt nytt idag.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-11 08:27 #85 av: DesK

Mona, japp, det gjorde jag och jag låg i sängen och läste min första e-bok på den också CoolSkrattande

Jagga-Ewe nu är jag visserligen inte alls bra på att baka med bikarbonat eller bakpulver, men jag har läst och hört att en del bröd av den typen behöver vila, inlindad i bakduk, minst ett dygn, innan man kan skära i det. Så avvakta till ikväll med att kolla hur det är Glad

Annars är det alltid kul med bilder till mysslyckat-tråden Flört

Désirée

Anmäl
2012-12-11 09:07 #86 av: jagga-ewe

DesK: Skära är en sak, men det ska inte vara kletigt när man sticker i det. Det var det här. Översta lagret av degen var som en skorpa som gick att ta av, under där var det bara kladd. Efter två timmar. Tycker nåt borde ha hänt. Men vi får se ikväll, JAG kanske kan äta det. Mer osäker på resten av familjen...

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-11 09:10 #87 av: DesK

Aha var det så kladdigt, ja då är det nog tveksamt om det går att äta!

Désirée

Anmäl
2012-12-11 09:30 #88 av: jagga-ewe

Mmm, vi får se ikväll... Annars blir det ett nytt försök, utan oliver, i veckan.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-11 20:07 #89 av: MonisN

Idag fick jag äntligen bakat första satsen franska pepparkakor! Hoppas det finns några kvar till Lucia...

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-12 13:00 #90 av: jagga-ewe

Det rackarns brödet blev ju gott! Det var degigt och stabbigt, men smakade fantastiskt bra. Måste göra bröd med oliver igen, fast inte lika många nästa gång.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-12 23:11 #91 av: MonisN

Lussebak idag!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-13 07:24 #92 av: Emo

#91 Vackra!

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2012-12-14 18:52 #93 av: Marinas Mix

Luktar riktigt gott i mitt kök nu. Plockade just ut ett par vörtbröd ur ugnen. Hoppas de smakar lika gott som de luktar.

De blev inte så fina, men vad spelar det för roll? De ska ju ändå ätas uppFlört

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-12-14 20:21 #94 av: Marinas Mix

Kunde INTE låta bli utan tog ett par små skivor och det smakade utmärkt, så detta recept kommer att utnyttjas fler gånger.

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärdinna på Pärlpyssel *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-12-14 22:18 #95 av: Anterrabae

I dag blev det frallor, med durumvete. Mycket goda, och uppskattade även av dottern. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-12-14 23:04 #96 av: MonisN

Ida, jag skulle kunna ge nästan vad som helst för en sån fralla nu! Så gott det ser ut, och vilken fin form du fått på dom Tungan uteTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-14 23:12 #97 av: Anterrabae

Skickar ett par med brödbandet! De var goda, och ja formen blev väldigt lyckad. Lyckades nypa in bra spänningar i dem. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-12-14 23:41 #98 av: MonisN

Tack jag tar gärna några med bandetSkrattande Hänger du på recepet också?OskyldigKyss

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-14 23:45 #99 av: jagga-ewe

Dagens bakande blev Stompa som visade sig vara vanvettigt goda. Jag kavlade och stortrollet stekte. Lär göras fler gånger.

Gjorde även ett försök med skumtomtefudge utan choklad. Den blev inte så rosa men nog så god. Men kanske inte kan räknas som "bakad" då den bara kokats på spisen.

I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet

Anmäl
2012-12-14 23:56 #100 av: Anterrabae

Klart jag skickar receptet också, men du kanske vill ha det här med Flört

Hoppas det smakar!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-12-15 00:01 #101 av: MonisN

Tack, lägg gärna in recepet här om du villKyss Dom var väldans goda, tack så mycketTungan uteFlört

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-12-15 00:09 #102 av: Anterrabae

Tyckte jag med, passade ypperligt med sylta och rödbetor Skrattande (man får ju välja variant på sylta som man tycker, veggo eller med kött)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-12-15 07:22 #103 av: Emo

Så fina bröd och bullar ni gör. De ser så goda ut - och är visst det också.Glad

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.