Surdegsgrund och processer

Färdig surdeg

2012-10-03 20:00 #0 av: Mitralis

Idag såg jag att det i kyldisken på ICA fanns färdig surdeg på burk.
Det fanns både för vetebröd och rågbröd. 

Någon som provat? Glad

Anmäl
2012-10-04 21:45 #1 av: [Aquelegia]

Finns en diskussion om detta, men hittar den inte just nu. Det kom iallafall fram att denna surdegen är en "död" deg som endast ger lite (om inte obefintlig) smak.

Anmäl
2012-10-04 22:35 #2 av: Mitralis

Tråkigt Rynkar på näsan, annars så hade det varit behändigt Glad

Anmäl
2012-10-04 23:58 #3 av: MonisN

Här är tråden om den färdiga surdegen.

Jag fick en burk "surdeg" av ett företag när den kom ut, men jag hann aldrig använda den innan den blev för gammal. Lika bra var nog det, för jag hade nog blivit besviken då den inte har tillstymmelse av jäskraft hur mycket man än matar den. Känns som en meningslös produkt. Det var verkligen en äcklig konsistens på den också.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2012-10-05 14:30 #4 av: [TrevorS]

Testade också, var inget spännande om man säger så. Bättre göra egen surdeg om jag ska vara ärlig.

Anmäl
2012-10-07 14:35 #5 av: Mitralis

#3 Tack för länken. Mycket uppskattat. 

Verkar som att surdegen får vara kvar i kyldisken Glad

Anmäl
2012-10-07 15:36 #6 av: Farwuq

Jag gör surdeg på vatten och vetemjöl, ganska så lös i sin konsistens. För att reta den så få den en nypa brunt rörsocker, den vaknar verkligen.
Efter några dygn gör jag eller frun smakligt matbröd.

Glad

 

 

Corruptissima re publica plurimae leges.
Värd för Astrologi & Psykologi iFokus.
Medarb. Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland.

Ge mig snabelat NU!

Anmäl