Annons:
Etikettjästbröd
Läst 2259 ggr
dragabol
9/19/12, 8:40 AM

Baugette Recept

Har aldrig startat en tråd innan - hoppas det funkar Glad

Baugetter på mitt vis

50 gram jäst
5 deciliter vatten
1/2 deciliter olja
Salt
ca 12 deciliter vetemjöl
ca 2 deciliter majsmjöl

Arbeta samman, jäs 30 minuter.
Baka ut med majsmjöl på bordet, tvinna, låt jäsa 30 minuter och pensla med ägg och strö lite flingsalt över!

250 grader i cirka 15 minuter – låt kallna / svalna utan bakduk, mums!

Kerstin

Moderator edit: För att synskadade ska kunna läsa på sina skärmar så har jag skrivit ut dina förkortningar. /Mona

"Man ska inte ta livet så allvarligt ~ man kommer ändå inte levandes ifrån det"

Annons:
DesK
9/20/12, 10:58 AM
#1

Trevligt recept! Glad Får jag fråga varför du använder majsmjöl på bakbordet?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

dragabol
9/24/12, 8:51 PM
#2

Jag hade det hemma och gillar strukturen och att det blir en annan färg, använder mer och mer majsmjöl och provar i allt möjligt Glad

"Man ska inte ta livet så allvarligt ~ man kommer ändå inte levandes ifrån det"

[Aquelegia]
9/24/12, 9:13 PM
#3

Åh tack äntligen vad jag väntat på receptet ^^

Hyrrokkin
9/26/12, 4:20 PM
#4

Spännande med majsmjöl, det har jag aldrig testat. Vore kul att prova någon gång. :)

[Jasså]
11/9/12, 9:54 AM
#5

En fundering bara: Det står salt i receptet, ska det vara en viss mängd i degen, eller är det flingsaltet som man strör över sist som menas?

DesK
11/9/12, 10:01 AM
#6

#5 Det ska vara salt i degen, de flesta matbrödsrecept innehåller salt Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
[Jasså]
11/9/12, 11:10 AM
#7

Men hur mycket salt?

DesK
11/9/12, 11:12 AM
#8

Cirka 1/2 matsked Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[Jasså]
11/9/12, 11:17 AM
#9

Tackar.

MonisN
11/9/12, 6:37 PM
#10

Ett bra utgångsmått för saltmängden i bröd är 20 gram per kilo mjöl.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[Aquelegia]
11/22/12, 10:07 AM
#11

Undrar nu i utbakandets stund vad för majsmjöl detta receptet kräver ? Är det polenta som menas då? Har en sådan påse hemma finmalt för inte menas väl majsstärkelse?

Anterrabae
11/28/12, 9:23 PM
#12

#11 Jag skulle tippa att det varken är polenta eller stärkelsen utan just majsmjöl. Risenta har majsmjöl, precis som de har ris- soja- och bovetemjöl med mera.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[Aquelegia]
11/28/12, 9:26 PM
#13

#12 Tog finmalet polenta och funkade utmärkt blev spröda och baguettiga baguetter Glad Trots att jag inte kunde låta bli att smyga in rågmjölSkäms

Annons:
Anterrabae
11/28/12, 9:27 PM
#14

Trevligt! Då vet vi att det funkar! Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Upp till toppen
Annons: