Annons:
Etikettglutenfria-recept
Läst 3595 ggr
wesdi
9/1/12, 3:08 PM

Helt bovete, hirs, koka och göra bröd på det?

Jag har helt (skalat) bovete, hirs och amaranth hemma som jag, om jag hade en kvarn, naturligtvis skulle kunna mala men jag har ingen kvarn.

Så jag undrar går det att först koka det (grötliknande) och sedan baka på det? Matbröd eller liknande?

Ni får hemskt gärna dela med er recept om det finns!

Hälsningar Lena

Lena A
http://lenaarvidsson.wordpress

Annons:
wesdi
9/1/12, 3:20 PM
#1

Hum, jag har en kaffekvarn förstås.

Men är i alla fall intresserad av eventuella brödrecpet där man kokar bovete, hirs med mera först.

//Lena

Lena A
http://lenaarvidsson.wordpress

Anterrabae
9/2/12, 2:41 PM
#2

Det går alldeles utmärkt, eftersom kornen är kokta är de färdigställda så de ger saftiga bröd. Nu är inte det där med recept min starkaste sida. Men i princip går det att lägga till gröt i vilket recept som helst, men man får justera mjöl och ev vätska så man får en smidig deg. Det passar bra och är gott till surdegsbröd, gärna av levain-typ.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

wesdi
9/2/12, 9:51 PM
#3

Glad Tack för svar! Då ska jag prova det.

//Lena

Lena A
http://lenaarvidsson.wordpress

[TrevorS]
9/3/12, 1:34 PM
#4

Absolut fungerar det, brukar jag ha i, dock hirs är inte supergott att ha i vill jag påpeka, men det är min smak.

Bovete är gott i mörkt bröd. Skrattande

Anterrabae
9/3/12, 3:01 PM
#5

Hirs beror på märke tycker jag, eko-varianterna har inte alls samma smak som andra.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
9/3/12, 6:43 PM
#6

#5. Kan nog stämma bra. Det är precis som med ris man också kan ha i bröd. Skrattande

Annons:
Upp till toppen
Annons: