Annons:
Etikettbröd-med-bakpulver-eller-bikarbonat
Läst 13569 ggr
[TrevorS]
2012-08-12 13:04

Mörkt bröd (utan filmjölk) - Recept

1 limpa

**Ingredienser:
**2 deciliter vetemjöl
1,5 deciliter grahamsmjöl
1,5 deciliter rågsikt
2 deciliter frön (exempel solrosfrön, linfrö)
0,25 deciliter mörk sirap
2 tesked bikarbonat (eller 4 tsk bakpulver)
0,25 deciliter olja
1/2 tesked salt
5 deciliter soyghurt (eller sojamjölk med 1 tesked vinäger)

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Blanda ihop mjölen, bikarbonat och saltet, häll på oljan sirapen och soyghurten och arbeta ihop till en smet. Häll upp i en smörad form och grädda i cirka 1 timme och 40 minuter.

Låt brödet svalna helt på galler.

Annons:
DesK
2012-08-17 18:19
#1

Oj detta recept har jag missat! Skäms

Tror du att det går att ta bara lite rågmjöl och öka mängden vetemjöl? Jag köper ju aldrig rågsikt. Blir det någon smakskillnad om man använder bakpulver istället för bikarbonat?

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Upp till toppen
Annons: