Pizza, pajer & piroger

Gluten och laktosfri paj

2012-08-01 14:07 #0 av: Trogen77

Ska baka allergivänlig paj som passar många. Både barn och vuxna. Den måste vara fri från gluten, laktos , fisk och skaldjur och helst äggvita och mjölkfett! Några bra förslag? Räcker det att byta ut mjölet mot glutenfri mjölmix för att få en bra deg? Vilket är rent smakmässigt bäst havre el soja. Finns det laktosfri ost som är god? Alla tips montages tacksamt!

Anmäl
2012-08-02 17:36 #1 av: Chieko

Oj, du har ett projekt du! Det enda jag kan komma med att se upp för glutenfritt alternativ, det är inte helt sällan det är laktos i det! Själv hade jag nog gjort det "enkelt" för mig och gjort flera...

/Karin
Medarbetare på rexkanin.ifokus

Anmäl
2012-08-02 17:41 #2 av: DesK

Vår expert på sånt här kommer säkert med bra tips, så snart han hinner Glad Under tiden kan du kolla hans braiga blogg Glad

Désirée

Anmäl
2012-08-05 19:25 #3 av: [TrevorS]

Ta bort vitlöksklyftan i detta recept så har du en god pajdeg (samma blogg som DesK länkar till). Skrattande

Finax glutenfria mjölmix (helt vetefri och mjölkfri) den oranga förpackningen, ska fungera bra, men tycker den blir "geggig" när man har i själva stanningen.

Anmäl
2012-08-06 16:54 #4 av: Anterrabae

TrevorSs braiga pajdeg, med köttfärs/köttgryteflyllning?

Min mamma gjorde ofta matpaj på kokt potatis i degen, och sen köttgryta av en mustigare sort som fyllning.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-08-06 18:39 #5 av: [TrevorS]

Absolut, köttfärsås med lite potatismjöl i fungerar toppen till pajskalet. Skrattande

Anmäl
2012-08-12 12:44 #6 av: [TrevorS]

Har det blivit någon pajdeg? Hittade mitt tidigare inlägg. där skrev jag om pajdegen. Skrattande

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.