Glutenfri och low-carb kladdkaka!
För denna behöver du:
500 gram blockchocklad (eller 100-200 gram 80% chocklad, alternativt 250 gram mörk block)
5 stora ägg.
2-3 deciliter socker alternativt ett par teskedar sötningsmedel.
200 gram smör eller ev margarin/mjölkfri margarin
4 ss starkt kaffe (valfritt)
1 tesked muskatnött (valfritt)
Hackade nötter (valfritt)
Vispa äggedosis av ägg och socker/sött.
Smälta chockladen tillsammans med smöret på svag värme, och ha det sist i smeten. Ha i muskatnött och kaffe om du vill ha med det. Strö över hackade nötter om du använder detta.
Ha smeten i en liten runt form, och grädda lågt i ugnen 20-30 minuter på 175 grader.
Kylna kakan i form tills den är ljummen och lagom för servering, serveras med vaniljsås, glass och/eller vispad grädde!
//Rita, sajtvärd på Husmorstips, fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg, bloggen och min hemsida.
Tack!
Den påminner om en som mamma min brukar göra.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade