Annons:
Etikettglutenfria-recept
Läst 2617 ggr
Rita-S
2012-04-27 21:36

Glutenfri och low-carb kladdkaka!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

För denna behöver du:

500 gram blockchocklad (eller 100-200 gram 80% chocklad, alternativt 250 gram mörk block)
5 stora ägg.
2-3 deciliter socker alternativt ett par teskedar sötningsmedel.
200 gram smör eller ev margarin/mjölkfri margarin
4 ss starkt kaffe (valfritt)
1 tesked muskatnött (valfritt)
Hackade nötter (valfritt)

Vispa äggedosis av ägg och socker/sött.
Smälta chockladen tillsammans med smöret på svag värme, och ha det sist i smeten.  Ha i muskatnött och kaffe om du vill ha med det. Strö över hackade nötter om du använder detta. 

Ha smeten i en liten runt form, och grädda lågt i ugnen 20-30 minuter på 175 grader.

Kylna kakan i form tills den är ljummen och lagom för servering, serveras med vaniljsås, glass och/eller vispad grädde!

//Rita, sajtvärd på Husmorstips,  fibromyalgi och julen, medarbetare på Lantdjur
Följ min julblogg,  bloggen och min hemsida

Annons:
Anterrabae
2012-04-27 21:56
#1

Tack!

Den påminner om en som mamma min brukar göra. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Upp till toppen
Annons: