Semlor bakade på surdeg
Hörde på radion idag om någon som bakade semlor på surdeg. Det lät väldigt gott tyckte jag.
Är det någon som testat detta??
Det kan nog funka bra, jag ska testa att baka semlor på min vetesurdeg nån dag, återkommer med resultatet
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
# 1 Ja gör det. Väntar på ditt resultat
Semlor på surdeg kan nog bli goda, bara ingen får för sig att använda surdeg till fastlagsbullarna. Det tror jag skulle smaka konstigt.
Så gick det till:
https://pyssel.ifokus.se/discussion/1445165/en-fabel-berattad-av-hubert
Det har jag bakat förra året, la upp en bild på senaste bakat, ska se om jag kan leta fram inlägget.
#3 Ska man ha surdeg i semlan så måste man baka bullen på surdegen. Var skulle man annars ha surdegen?
Jag har alltid surdeg i vetedegen numera. Det ger en härligt saftig bulle som dessutom smaakr fantastiskt.
Får man lov att länka till en blogg här kan jag bifoga recepten därifrån.
Det är klart att man får länka till en blogg här Vi har även en länksamling där man får vara med. Länkbyten är alltid trevligt
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#6 Jag tror inte jag haft surdeg i mina vetedegar någon gång, men det är värt att prova.
Visst, länka på du bara
Så här gick det iaf då jag gjorde semlorna.
Fördegen: http://gotlandsbagaren.blogspot.com/2012/02/fordegen-ar-igang.html
Färdiga semlebullar och fyllda vetebröd: http://gotlandsbagaren.blogspot.com/2012/02/semlebullarna-ar-fardiga.html
Och semlorna blev så här: http://gotlandsbagaren.blogspot.com/2012/02/fettisdag.html
Smarriga semlor! Jag kan tipsa om att ha en gnutta riven bittermandel också i mandelmassan, det blir en väldigt god mandelfyllning.