Etikett: bakprat
Läst 3148 ggr
2012-02-10 09:45
0
Skållat vete är?
Vad är skållat vete och vad ger det för effekt i brödbakning?
Annons:
2012-02-10 09:47
0
#1
Jag gissar att det är vanligt vete som man har hällt kokande vätska över
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
2012-02-10 10:03
0
#2
De låter nog rätt, men vad ger det för effekt?
2012-02-10 10:05
0
#3
Förmodlign samma som när man skållar annat mjöl, brödet blir mindre smuligt och får bättre koncistens
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
2012-02-10 10:33
1
#4
Tackar. Då vet jag det.
2012-02-11 16:08
0
#5
Det stämmer bra att man slår över kokande vatten över en del av vetemjölet. Nu för tiden så ångas mjölet oftast.
Annons: