Fibrex är?
Hittade ett glutenfritt recept, men vad är fibrex för något? Kan man ersätta detta med något annat? Vad ger de för effekt?
http://www.matklubben.se/recept/glutenfritt_potatisbroed_i_laangpanna_77370.html
Matklubbens recept kan bara de som är medlemmar där läsa.
Fibrex är är en kostfiber tillverkad av sockerbetor. Läs mer på nordicsugar.com Kan sannolikt ersättas av andra kostfibrer.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Funderar på majsmjöl om det skulle fungera.
Nja det är ju rätt finmalet, Fibrex är mycket grovt
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Får se vad jag kan ersätta det med istället, såg kostfiber i affären var inte gratis direkt.
Ska kolla in det, stod bara fiber av potatis! Tackar.
Pofiber eller fiberhust har samma egenskaper. man har fibrex i som komplement till husk eller pofiber för att binda mer vätska. De sväller precis som husken.
Fibrex blir inte lika geleigt som Husk, men i brödbak har de liknande egenskaper.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Aha, så inte så gelebildande utan bara bindande av mer vätska. Hänger med bättre då, köpte faktiskt fiberhusk för 10 kr en påse, får se vad jag bakar på den.