Annons:
Etikettglutenfria-recept
Läst 4771 ggr
[TrevorS]
2011-11-25 12:50

Glutenfri Potatislimpa - RECEPT

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Ingredienser:
10-12 deciliter bovetemjöl
2 deciliter quinoaflingor eller rismjöl
10 fint rårivna potatisar
5,5 deciliter vatten
100 gram bakjäst (färskjäst)
3 matskedar olja
0,5 deciliter sirap
1 teskedar salt

Gör så här:
Värm upp ugnen till 225°C. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst sig helt. Tillsätt oljan, sirapen och saltet. Blanda ner quinoan och den finrivna potatisen och sist mjölet. (Degen är rätt lös, men det ska den vara)

Smörj två brödformar och bröa dem, gärna med solroskärnor eller pumpakärnor. Häll i smeten i formarna och låt ligga i 20 minuter. Grädda dem i 45 minuter. Låt bröden vila under en dag innan man skär upp dem. Då blir brödet riktigt saftigt och inte smuligt.

INSPIRATION

Annons:
Anterrabae
2011-11-26 12:04
#1

Låter gott, har du testat detta?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-26 12:06
#2

I liten mängd, ska baka den här idag eller imorgon, har ju bakat lite bröd här som jag måste göra mig av med först bara. Skrattande

Man ska kunna göra detta lite "vörtigt" också, eller som vörtbröd, har ett liknande recept på det här också.

Anterrabae
2011-11-26 12:10
#3

Låter helt klart spännande. Glad

Vörtbröd är ju så gott.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-26 12:39
#4

Bakar det nu, så får vi se hur det blir, postar bilder på TrevorS Dagbok - BAK

[TrevorS]
2011-11-26 12:48
#5

VÖRTBRÖD:
10-12 deciliter bovetemjöl
2 deciliter quinoaflingor eller rismjöl
10 fint rårivna potatisar
5,5 deciliter cider eller läsk (kan ta resterande mängd vatten)
100 gram bakjäst (färskjäst)
4 matskedar olja
0,5 deciliter mörk brun sirap
2 teskedar salt
1,5 dl russin

kryddorna:
0,5 teskedar pomerans
0,5 teskedar hela nejlikor
0,5 teskedar hel kardemumma
0,5 teskedar malen kanel
0,5 teskedar riven ingefära

Gör så här:
följ ovan, rör i kryddorna tillsammans med potatisen. Russinen sist efter man rört ner bovetemjölet.

Anterrabae
2011-11-26 13:01
#6

Det låter jättegott,  jag bakade vörtbröd förra året, och det blev riktigt lyckat. Fast då använde jag cola, det skulle vara julmust, men det tål jag ju inte så då rekommenderades cola. Cider tror jag passar bra också, blir ju en frisk smak på det.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
[TrevorS]
2011-11-26 13:12
#7

Vad är det i julmusten som man inte tål? Cola är toppen att ha i också, är lite julig med. Osäker på vilken öl som är glutenfri, har sett på systemet "glutenfree" men vet inte vilket märke.

Man kan ha i bubbelvatten också, men det ska ju vara lite sött. Flört

Upp till toppen
Annons: