Annons:
Etikettbakprat
Läst 12002 ggr
[TrevorS]
2011-11-24 14:23

TrevorS BAGBOK - BAK

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Tänkte skapa en liten dagbok med lite bilder på saker och ting jag bakar. Håller just nu på med att göra en surdeg på havre och vatten. Ni som vill får gärna hänga på och göra detsamma eller komma med tips och idéer.

Eftersom jag inte tål vete så är allt här vetefritt.

Det är DAG 1.

2 teskedar rörsocker
1 deciliter vatten
6 matskedar havregryn (mixade med vattnet)

Blandat ihop ingredienserna, ligger nu i steriliserad burk (kokat upp vatten och slått på och hällt av och låtit den torka i diskstället, värmde först burken i varmt vatten). Ligger med locket inte för hårt fastskruvat så den får andas lite. Har placerat den ovanför kylskåpet.

Annons:
DesK
2011-11-24 14:34
#1

Vilken trevlig idé, TrevorS Glad Ska bli spännande att se hur det går för dig.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2011-11-24 14:35
#2

Tackar. Skrattande

Hoppas det går bra, kom på att jag sitter ju här dagligen, då missar jag ju inte när jag behöver mata surdegen plus att jag känner mig mer motiverat att ta kort på bakningen. Skrattande

Anterrabae
2011-11-24 15:36
#3

En mycket trevlig idé! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

MonisN
2011-11-24 22:20
#4

Ska bli kul att följa din bakdagbokGlad

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


[TrevorS]
2011-11-25 11:24
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Idag har jag bara vaskat runt lite i starten av surdegen.

Har bakat ett glutenfritt knäckebröd också. - RECEPT

Ursäkta den inzoomade bilden. Skrattande

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
[TrevorS]
2011-11-25 13:04
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#10

Toppen! Skrattande

Så här ser surisen ut, imorgon ska den matas. Glad

[TrevorS]
2011-11-25 17:39
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

Gav mig på att testa ett recept på bovetebröd med bovetemjöl och majsmjöl. Är på jästning nu, hoppas den lyfter sig fint!

[TrevorS]
2011-11-25 19:15
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

Den blev väldigt bra, kunde dock ha jäst betydligt längre innan jag gräddade den dock.

Den lyfte sig i alla fall!Skrattande

DesK
2011-11-25 19:17
#13

Ser canonfin ut! Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Annons:
[TrevorS]
2011-11-25 19:23
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

Tackar, men kunde lätt fått jäsa ett bra tag till! Men blev riktigt god! Skrattande

Jag har även satt en deg på bovetemjöl, rismjöl, fiberhusk och lite jäst som jag tänkte stå under natten och se om det går att göra en frukostbaguett på den. Så här ser den ut idag, väntar med spänning om den jäser något tills imorgon. Återkommer med recept om den fungerar! Har över plastfolie över bunken också för att hålla den fuktig!

[TrevorS]
2011-11-26 09:46
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

Den har jäst upp sig  rätt bra nu under natten. Skrattande

[TrevorS]
2011-11-26 09:46
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

La ut lite majsmjöl, tog ut degen och strödde lite över också.

[TrevorS]
2011-11-26 09:47
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#17

Delade till 4 längder och nu ska de jäsa i 30 minuter, väntar med spänning på resultatet!

[TrevorS]
2011-11-26 11:10
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#18

Nu är de klara och receptet finner ni här Glutenfria Bovetebaguetter

[TrevorS]
2011-11-26 11:21
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#19

Dag 3 på surisen, matat med 2 deciliter havremjöl och 1,5 deciliter vatten.

Påpeka att locket inte sitter helt på, bara pålagd så den kan få andas! Den är lite seg så jag har ställd den vid spisen, ska ställa in den i ugnen med lampan tänd sedan när ugnen är helt kall igen.

Anterrabae
2011-11-26 11:27
#20

haha, jag läste bävermjöl först… Tungan uteFlört Tyckte det lät misstänkt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
Anterrabae
2011-11-26 11:27
#21

åh, just det.. Fina baguetterna blev! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-26 11:28
#22

Hade det varit bävermjöl hade jag nog också blivit misstänksam. Men man kan köpa benmjöl, fast det är till jord och inte matlagning. Flört

Anterrabae
2011-11-26 11:31
#23

Man har även benmjöl till kalciumberikning av foder till torvdjur, typ katt och hund. Speciellt viktigt om man Barfar dem och de inte vll/kan/får äta ben.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-26 11:32
#24

Det stämmer.Skrattande

[TrevorS]
2011-11-26 12:39
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#25

Satte igång med Glutenfri Potatislimpa.

Blandat första ingredienserna, pressade lite lätt ur vattnet ur potatisen.

[TrevorS]
2011-11-26 12:39
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#26

Blandat ner potatis och rismjölet i blandningen.

[TrevorS]
2011-11-26 12:40
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#27

Sist bovetemjölet.

Annons:
[TrevorS]
2011-11-26 12:40
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#28

Oljat och bröat formen med solrosfrön.

[TrevorS]
2011-11-26 12:41
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#29

Haft på lite solrosfrön på smeten/degen också. Nu jäsning 20 minuter och sedan gräddning!

[TrevorS]
2011-11-26 13:36
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#30

Nu är den klar! Svepte in den i en ren bakhanduk så den får stå tills imorgon. Skrattande

Anterrabae
2011-11-26 13:55
#31

Jäste du bara brödet i 20 minuter?? Hann det verkligen jäsa upp ordentligt då? Det ser jättefint ut! jag blev Överraskad över den korta jästiden.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-26 15:50
#32

#31. Det ska inte jäsa upp så mycket orginal ska det inte jäsa alls utan direkt in i ugnen. Jag låter den stå i 20 minuter mest för stärkelsens skull i potatisen bara, så den "vilar" mer än att "jäsa" Skrattande

[snall]
2011-11-27 13:14
#33

vilken inspiration! Gott dessutom!

[TrevorS]
2011-11-27 13:42
#34

Tackar. Skrattande

Annons:
[snall]
2011-11-27 14:48
#35

SkrattandeSkrattandeSkrattandeSkrattande

[TrevorS]
2011-11-27 20:19
#36

Surdegen har börjat att bubbla, så den är igång! Bakat ett potatisbröd igen, det andra försvann så fort!Skrattande

Anterrabae
2011-11-27 20:32
#37

Aha, då förstår jag den korta Jäsningen.. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-27 20:45
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#38

Jag testade att jäsa upp den i 50 minuter, gör inte så jättestor skillnad, blir lite högre, så den går nog att jäsa betydligt längre, eftersom den har riven potatis i sig så lär det inte bli så mycket bubblor om den är lagom "tjock" i smeten. Är den för blaskig så åker ju potatisen ner, men receptet är perfekt!

Här är det nybakta, fick låna en stålform! Måste som sagt införskaffa en ny form och inte silikon! Får gå in till stan imorgon och köpa eller nått. Skrattande

Denna kommentar har tagits bort.
[TrevorS]
2011-11-28 14:20
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#40

Tänkte jag skulle försöka baka med surdegen imorgon, den bubblar och mår fint!

Har även införskaffat rivgärn (den man vevar med), bakform (slipper jag använda den i silikon då den sväller ut på sidorna och ger fula bröd), kommer nog att använda silikonformen också fast ställa ner den i den gjord metall.

Även köpt lite mjöl och liknande så jag kan sätta igång med mer kul bak!

Hittade även mjölet som var helt fritt från vete för 20 kr, ska se hur det blir! Är teffmjöl i det.

[TrevorS]
2011-11-28 17:50
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#41

Bakar vetefria pepparkakor, hoppas på lyckat recept! De är lätta att kavla som pepparkakor ska vara i alla fall och degen smakar som vanliga! Skrattande

Annons:
[TrevorS]
2011-11-28 18:42
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#42

Receptet till dessa goda glutenfria pepparkakor.

[snall]
2011-11-29 12:41
#43

Va gott med pepparkakor! Glad

[TrevorS]
2011-11-29 13:29
#44

Visst är det, har inte ätit några sedan förra året. Skrattande

[TrevorS]
2011-11-29 13:59
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#45

Bakat ett vörtbröd på teffmjöl! Receptet finner ni här.

Anterrabae
2011-11-29 16:57
#46

Snyggt!

Vörtbröd ska jag också baka, jag Älskar det, och det blev ju bra förra året! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-29 17:09
#47

Detta smakar precis som vanligt vörtbröd dessutom, dock blir det lite ljusare eftersom jag hade ljus sirap i.Skrattande

Anterrabae
2011-11-29 17:12
#48

Mitt smakade också precis som jag kommer ihåg vörtbrödet. Skrattande Visst är det skönt när det blir bra?

jag bakade på mörk sirap och hade dessutom lite sockerkulör i. Såg ut som vanligt och smakade som vanligt!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
[TrevorS]
2011-11-29 17:17
#49

Sockerkulör kan vara bra, men det är gott när det är ljust, jag bakade ljust vörtbröd tidigare också. Skrattande

Anterrabae
2011-11-29 17:24
#50

Men då så! Skrattande jag älskar vörtkrydorna! Skulle kunna äta sånt bröd året runt. Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-29 17:57
#51

Kan man ju, kardemumma och kanel tycker jag är de viktigaste. Skrattande

Anterrabae
2011-11-29 18:26
#52

Tycker inte det blir vört utan pommerans och nejllika!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2011-11-29 18:35
#53

Tål inte pommerans så mycket, går ju med andra citrusfrukter också. Flört

[TrevorS]
2011-12-03 22:13
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#54

Surdegsbröd på glutenfri mix! Skrattande

Ingredienser:
0,5 dl surdeg
4 dl vatten
0,5 dl sirap
1 tsk salt
2,5 dl bovete
2 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk torrjäst
1 tsk fiberhusk

Gör så här:
Blanda fiberhusk med vattnet och låt stå i 10 minuter, tillsätt surdegen, sirap och rör runt. Tillsätt mjölerna och jästen och rör ner, vispa med elvisp i 5 minuter på medelhastighet. Blir den för torr tillsätt då lite till vatten max 1 dl, den ska vara mer som smet än fast, så kör inte med knådarna. Smörj form och slå upp smeten, låt jäsa till dubbel storlek under bakduk på varmt ställe (kan ta allt från 60 minuter till 3 timmar, man kan ha på endast lampan utan värme i ugnen också). Grädda på 200°C i 35-45 minuter.

[TrevorS]
2012-01-03 19:16
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#55

Jag bakade vörtbrödet jag postade recept på tidigare här, har även tagit fram ett recept på naturligt vetefria, glutenfria hamburgarbröd. Glömde ta kort, så jag får baka om dem snart igen. Något man får tänka på när man bakar glutenfritt är att jäsningen ska gå igång fort för att få ett bra och fint bröd, därför bör man använda rumstempererat vatten. När du penslar dem, pensla då med olja och inte vatten då vatten får lätt brödet att spricka.

Glutenfritt Hamburgarbröd

Ingredienser:
3 deciliter vatten (rumstempurerat/fingervarmt)
1 matsked fiberhusk
1 tesked torrjäst
1 tesked salt
1 tesked socker eller sirap
2 matskedar olja
6-6,5 deciliter finax naturligt glutenfria mjölmix (420 gram) (på bilden längst ned)

sesamfrön (till toppen)

Gör så här:
Blanda fiberhusk i vattnet och låt stå och svälla i 10 minuter. Rör ner saltet, sockret och oljan. Väg mjölet och spar lite till utbakningen och lägg det i bunken med torrjästen ovan. Vispa degen med degkrokarna i 5-7 minuter. Låt degen vila under duk i 30-40 minuter. Mjöla en ren bakyta och lägg ut resten av mjölblandningen och lägg upp degen och dela den till 13 delar. Forma bitarna till hamburgerbröd och platta till dem. Pensla på lite olja och strö över lite sesamfrön och låt dem jäsa i 20-30 minuter under bakduk i närheten av ugnen, under tiden värm upp ugnen till 175°C. Grädda dem i 12-15 minuter tills de är klara. Låt svalna under bakduk. Går att frysa in.

Annons:
Anterrabae
2012-01-04 17:36
#57

wow det ser jättegott ut!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2012-01-06 18:47
#58

#57. Tackar, jag gillar det mjölet, när jag bakat och låtit andra smaka de känner ingen skillnad och man kan göra allt med det, även äggfria våfflor, men då blandar jag lite citronsaft i sojamjölken tills den börjar sära på sig, sedan mixar jag ihop alla ingredienser. När man gör så med sojamjölken håller den sig längre krispig istället för att bli mjuk eller slemmig. Fungerar även med rismjölk men inte med havre tyvärr.

[snall]
2012-01-13 14:24
#59

Mumsigt! Skrattande

[TrevorS]
2012-01-25 13:42
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#60

Testar att baka vetefria kanelbullar, här är de färdigjästa på bilden, hoppas på bra resultat när de är gräddade. Skrattande

DesK
2012-01-25 13:51
#61

Ser jättefina ut Glad Jag håller tumarna att de blir både goda och fina när du har bakat av dem

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

[TrevorS]
2012-01-25 14:32
#62

Det gick super och här är receptet. Hade tyvärr inget pärlsocker hemma bara.

Glutenfria Kanelbullar

Annons:
[TrevorS]
2012-02-03 11:50
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#63

1 pizzadeg

Ingredienser:
150 gram vatten
1 tesked fiberhusk
100 gram rismjöl
30 gram potatismjöl
30 gram polenta eller majsmjöl
1 tesked torrjäst
1 tesked socker
1 kryddmått salt

Gör så här:
Värm ugnen till 225°C. Blanda vatten och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Väg och häll i resten av ingredienserna och vispa med elvisp i minst 5 minuter med degkrokarna. Lägg ut smeten på bakplåtspapper och mjöla lite med rismjöl och kavla ut. Låt jäsa under duk i 45-50 minuter vid värme (ovanför ugnen är perfekt) Ta på tunnt lager med passerade tomater eller tomatsås och ha på de ingredienser du vill ha på, grädda i 15-20 minuter tills pizzan är klar.

[TrevorS]
2012-02-09 17:47
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#64

Bakade vetefria kärleksmums idag! Tog ett tag att få till ett bra recept som fungerade men detta är en riktig höjdare! Skrattande

[TrevorS]
2012-02-09 17:48
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#65

Gräddad och vänd på.

[TrevorS]
2012-02-09 17:54
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#66

Kletat på glasyren. Skrattande

[TrevorS]
2012-02-09 17:54
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#67

Receptet finner ni på min blogg, Naturligt glutenfria Kärleksmums.

[snall]
2012-02-11 16:04
#68

Mums! Va hungrig man blir när man tittar på bilderna. Skrattande

[TrevorS]
2012-02-11 17:23
#69

Tack.Glad

Annons:
Anterrabae
2012-03-04 23:04
#70

det ser jättegott ut!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
2012-03-05 07:53
#71

Tackar. Skrattande

[TrevorS]
2012-03-05 14:24
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#72

Bakade glutenfritt tortillasbröd. Blev riktigt gott och gick att vika rätt bra som vanliga tortillasbröd.

Receptet finner ni härSkrattande

[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 09:01
#73

*wow* otroligt vad du är kunnig och inspirerande…dig skulle jag vilja ha hemma =) eller så nära så jag kunde köpa bröd av dig!!! Har svårt att baka själv, både mina händer och att andas in allt mjöl oavsett att det ej är gluten/protein/havre - så reagerar ibland slemhinnorna på det fina dammet man andas in… Skall ändå försöka mig på att baka nått av det du lagt ut, dottern saknar bröd, även jag till viss del…skorpor skulle jag vilja ha eller typ riskakor /kex eller liknande men på bovete, hirs…kan ej äta ris/havre eller potatis heller…väldigt små mängder äter vi av ris och potatis men magen säger ifrån… Skall ej äta grönsaker "under jord" och ej kolhydrater (socker) Men du hade så många braiga recept så nått kan jag kanske pussla ihop, hoppas jag…delar med mig av mitt pizza recept: 2 dl bovetemjöl 1½ tsk bakpulver 1 msk rapsolja 1 dl vatten Kavlar ut den mellan två bakplåtspapper, har passerad ekologisk tomat sås på och så ananas, banan, curry (egen) och så fuskar jag ibland med lite, lite ost (feta) Är ju inte vegan…men vill kunna äta endast vegansk mat men har problem med tarmsjukdom som inte fixar så mycket fibrer…som det blir med alla grönsaker!

[TrevorS]
2012-11-12 10:48
#74

Tack så mycket trollkvinnan, jag har en hel del fler recept på min blogg också som är helt vetefria också. Skrattande

[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 10:54
#75

Känner mig bara lite uppgiven, ingen jag känner förstår riktigt och ingen är intresserad av kost, att äta nyttigt eller annat än halvfabrikat och skräp föda *suck* så det blir väl lite väl mycket då jag ofta "pratar mat" för att jag försöker hitta alternativ som funkar för kroppen…

Folk lessnar nog på mig =( lägger ut mycket rawfood på min FB!

Önskade det fanns någon i närheten som var lika intresserad som jag och som man kunde umgås med, prata mat, baka med och laga mat med…*hm* man skulle bo i kollektiv med andra likadana!!!

[TrevorS]
2012-11-12 11:05
#76

Tur att du hittade hit, finns en hel del recept. Älskar laburera med mat så man kan göra det omöjliga till det möjliga. Flört

Annons:
Anterrabae
2012-11-12 12:05
#77

Välkommen hit Trollkvinnan! Vi ska allt se till att hjälpas åt! Det braiga med att baka spannmålsfritt är att degen/smeten ska vara ganska lös. Det funkar att blanda ihop med elvisp :) det brukar behövas lös deg för att jäsa ordentligt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 12:35
#78

tackar…verkar himla trevligt här *blink* ett till dilemma då min mage fixar ej jäst, kan än så länge använda bakpulver, har ej provat bikarbonat eller hjortronsalt (tror jag det heter)

Det konstiga i det hela är att jag lagar maten till hunden själv, han äter mera rawfood men tillagat för jag kan ej ge honom torrfoder, som innehåller produkter jag är hyperallergisk emot…

Är ej allergisk mot hunden utan dess foder, han kan ej nos pussas då eller att jag känner av hans "hudavlagringar" osv. men nu äter han rått (barf - fast tillagat, rädd virus och bakterier) så både jag och hunden mår bra =) nu är han ju ej vegan - utan äter kött, som jag köper malen (färs) och kokar väldigt lätt med vilt (älg) brosk och fett, grönsaker ger jag också, sallad, bär av olika sorter också =)

Så jag är ganska intresserad av näringslära,mat och sånt…menar jag!

Ida, har förstått detta att degen bör vara väldigt lös =) men det är ändå svårt att få till den bra och detta bovete är inte lätt eller smakar speciellt gott =/ kan ej få tag på quinoa flingor, dom som finns från Biofood kan innehålla spår av…saker jag ej tål och med tanke på min känslighet och min tur så lär jag bli sjuk, hittade torkade bananer därifrån som jag köpte och fick klia i halsen av då stod det med mini liten text kan innehålla spår av nötter mm.

Så jag äter endast ekologiskt och väldigt ren (bas) föda…

[TrevorS]
2012-11-12 12:53
#79

Hur är det med vildjäst och surdeg vilket är enzymer istället för renodlad jäst?

Anterrabae
2012-11-12 12:53
#80

Har du en kaffekvarn? I så fall kan du mala dina mjölet själv. Av quinoa, ev fröer och hirs. Gällande hundmaten, är det för din eller hundens skull du oroar dig för mikrober? (Svenskt kött är väldigt rent) hur mycket inälvor får vovven? Jag barfar också, två katter och en hund.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 13:11
#81

#79 vad är det? Har aldrig provat…vet att magen slås ut av tex. olika preparat med probi bakterier har testat sempers magdroppar för bäbisar och det är den enda som funkar något så när…testade nån syrad gurka och spydde =( men har funderat på nån vitkålsvatten som jag läst om någonstans…har aldrig provat surdeg, kan man göra sånt själv och går det på tex. bovete?

#80 nepp, har ingen kaffekvarn, hade en matberedare men den var så stor och tung - otymplig - så den sålde jag…mina händer och kropp orkar ej lyfta tungt…där av en mini mini liten hund =)

Japp för egen del jag oroar mig, dotter fick springmask som liten och vi blev aldrig av med den, till slut vart det extra stark medicin från sjukan och så åt vi råa rödbetor i månader - för färgen i mask medicinen är den samma…numera köper jag hem rödbetor ibland endast för att riva och äta som en pizzasallad med vitkål (lite grann) fast vi ej skall äta under jord grönsaker men rödbeta är så gott!

Just nu inga inälver, har ej hittat på affären och ingen jägare eller slaktare heller, han äter kött (färs) brosk och fett från älg - skall köpa kyckling hjärta tänkte jag nästa sväng till affären, såg att Willys hade =) jag läste på en sajt om just att koka maten lätt, så jag kör på det och hoppas det är okej, har benmjöl och immun från Standradt och där kunde man även köpa blodmjöl så det var planen…Nått jag behöver tänka på där - anser du?

[TrevorS]
2012-11-12 13:14
#82

vattnet från surkål när man syrar är en så kallad vildjäst. Skrattande

Anterrabae
2012-11-12 15:59
#83

#81 ja, vovven måste få i sig lever! Annars får den À-vitaminbrist. Hjärta är bra och vitamintätt också. Kolla in BARF.ifokus, där är de duktiga på exakta mängder, näringsvärden och sånt. Givetvis hjälper jag så gott jag kan! Jag slår många och stora slag för surkålsvatten!! Blir det för starkt så säd ut det! Utan aminosyror och enzymer och probiotika och organiska syror så kommer du fortsätta att ha svårt med maten och magen. Men här gäller minimini-steg! Har du testat, och i så fall, klarar du Aloe Vera? (Kommer inte ihåg om jag redan frågat)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Annons:
[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 16:02
#84

#82 aha, där ser ni man lär sig nått varje dag =) hur gör man sånt då och vad är det bra för och vars kan man nyttja det (laga med det)???

Sitter just nu med en smoothie, blond grape och mina choklad doppade pumpafrön (egen gjorda) mellanmål…dottern har ätit skalat och skivat golden äpple, päron och en banan följt av en bovete plätta med sylt på (nyttig sylt) till middag har jag ingen inspiration alls, så vi får se vad det blir…Finns det någon här från Västerbotten?

Finns det nått kollektivt boende med människor som tänker lika kring mat så här eller finns det någon som vill vara med och starta ett =) *hehe* bara tankarna som drar iväg…

Kul att hitta hit i alla fall…skall kika runt lite mera på din blogg nu TrevorS

[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 16:38
#85

#83 jasså lever, ingen som sagt nått om det - är med på BARF…så alltså behöver jag köpa både kyckling hjärta och lever *suck* jag är redan lite less detta, det vart mycket tjorv för mig att laga hans mat och ganska dyrt också…Funderar allvarligt på att hitta ett torrfoder som ej innehåller spannmål, ägg, soja, mjölk istället!

Läste, tror jag någonstans om att man ej skall ge så mycket inälver dock och inte alls så mycket lever - då det är den som är reningsverket *hm* undra om man kan få A-vitamin någon annanstans ifrån?

Vitkålsvatten…kanske hos dig jag läst om det då =) jag har aldrig provat Aloe Vera men har det på huden =) Det är mycket att tänka på kring allt detta märker jag…kanske framtiden kan innebära ett piller som innehåller allt utom massa onyttiga, farliga saker (skojas bara)

Har en låg period just nu - dålig i min EDS/Fibro och det påverkar allt plus att jag känner mig så ensam kring allt detta med kosten/maten/födan både till oss 2 benta och vår 4 bening…man tappar som lusten!

[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 16:56
#86

http://veganen.blogspot.se/2012/02/glutenfritt-tortillasbrod-mjukt.html

dessa bröd skulle jag vilja kunna göra….men vad kan man byta ut polentan mot? *guuuu* så gott det skulle vara och göra en wraps med nått gott i *dreglar* VARFÖR finns det ingen affär eller butik eller nått som bakar sånt här…eller?

[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 16:58
#87

Kom på en sak - är det vetestärkelse i mjölmixen? för det fixar ej magen…då behöver jag även byta ut "finax mjölmix"

[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 17:02
#88

http://se.finax.com/product/glutenfri-mjolmix-mjolkfri-och-med-majs/

denna innehöll majsstärkelse (lika illa för magen)

http://se.finax.com/product/glutenfri-mjolmix/

denna vetesträkelse

=( dom andra även vetestärkelse…

Vad kan jag använda då för mjöl för att göra dom där tortillas bröden?

går det med bovete eller finns det att få tag på nått annat…

(inte havre, ris, majs, vete, råg, korn osv.)

Anterrabae
2012-11-12 17:28
#89

Klarar du av psylliumfröskal? Den finns i stort sätt i alla mixer, och har bra bakegenskaper. Men det är vattenlösliga fibrer. Vad är värst? Fiber eller stärkelse/socker? Det borde gå att göra tortillasen på bovete. Eftersom man kokar polentan till typ gröt, så borde man kunna koka boveteflingor/-kross och lyckas. Det är jättesvårt att baka både stärkelse- och fiberfritt. För antingen så brukar man göra en stärkelsefri variant, på fröer och fiber och sånt. Eller så bakar man på mest stärkelse, för att få brödkänsla och kompensera glutenbortfall. Gällande lever, köp ett paket och styckfrys levern, ge en eller en halv bit lever i veckan, det räcker. Vad väger vovven? Om du kollar med torrfoder. Klarar du att hantera Ris? Vi hade Brit care, som övergångsfoder till valpen när vi introducerade BARF. Annars är fryst färskfoder ett alternativ. Vom og Hundemat helfoder, tror jag bara innehåller kött i rätt förhållande. Men jag är osäker på ägg i dem. Annars kanske jipotimas' kattkorv kan vara något. Också bara kött, och helfoder, med ben och inälvor. Köper på nätet.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 17:50
#90

phyllisfrön har jag i min smoothie varje dag och lunelax pulver granulat (fibrer) socker och stärkelse är värst plus hårda fibrer som gurka och isbergssallad tex.

Är lite spyless allt kring BARF just nu, då jag hör en sak här och en sak där om du förstår…VoH har ägg i sitt valpfoder, Brit Care innhäll också ägg eller var det ägg och soja *hm* har kollat igenom alla foder som finns och ej hittat ett ända…därför jag började göra eget, men jag kokar det lätt ger ej rått, hoppas han får i sig näring nog…

Ursäkta att jag är lite låg just nu men det känns så meningslöst allt just nu både vår mat och hans…önskade det fanns färdigt att köpa istället, som man bara behövde koka upp!

Läser en sak här och en annan där, lånat bok…internet säger en sak och folk man frågar säger bra om en sak och en anna dåligt om samma sak - inte ge osv. förvirrade och uttröttande!

just nu har jag blandat kycklingfärs, blandfärs, älgfärs som jag gjort i lagom stora portioner, han skall äta 3dl/dag…kokar det lätt och har även i brosk och fett från älg - lite linfröolja, bär (svarta,röda vinbär, björnbär, lingon och blåbär) provat ge lite bovete och lite hirs (funkar) gett morot också och lite ärtor…skall nu prova i kväll lite rivna morötter med vitkål =) Han åt det sista av torrfodret idag och kastade i sig det och drack vatten som en galning så han spydde vatten och nu ligger hän här med svullen mage - jäser!

Sedan jag började ge hemlagat så har han slutat bajsa i stort sett jämfört med innan då han bajsade en hel del 5-6 gånger per dag nu bajsar han 3 gånger max och små smår lortar som en hare…han verkar dock få ta i väldigt mycket för att få ut det…ser lite otäckt ut faktiskt som om han skall skita ut ändtarmen (idag) han rör på sig och håller igång men dricke rinte lika mycket, då får han det kokta vattnet med maten också…

Jag vet inte…svårt, krångligt och tjorvigt!

Ger jag honom 4ggr/dag orkar inte allt ger jag honom 3ggr/dag så är han hungrig…fått rådet att ge grönsaker som bukfylla, jag ger ju en mix av salladsblad och gurka (som pure) i matendå jag fått det rådet att man skall mixa just sallad så hunde lättar kan spjälka den, då skrev en annan att det behövde man inte alls *suck*

Känns som jag ger upp…

Annons:
[TrollKvinnan_66]
2012-11-12 18:18
#91

Sorry…kom ju på att detta kansek inte passar här om hunden och hans mat…kanske vi kan messa privat?

Anterrabae
2012-11-12 18:55
#92

Tänkte inte p ådet heller. Klart vi kan. Pma mig så fortsätter vi där. Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Kvalstret
2013-05-30 23:52
#93

Hej!

Jag halkade in här av en slump och halkade sen vidare in på din blogg. Vilken underbar sida du har!!!!

Jag äter själv mjölk-, vete- samt glutenfritt och blev överlycklig över att finna så många recept hos dig som passar mig. Jag kommer till att återvända till din blogg MÅNGA gånger.

Tack på förhand för goda mattips!!!

Upp till toppen
Annons: