Glutenfria Muffinsbröd - recept
Blir cirka 12 muffinsbröd, äts till exempelvis soppa. Ska gå att baka som brytbröd eller som baguetter. Kommer från en kokbok 100 glutenfree recipe.
2,5 deciliter rismjöl
3,5 deciliter majsstärkelse eller potatisstärkelse
1,25 deciliter brunt ris (kokt, går med vitt också)
0,75 deciliter bovetemjöl
0,5 deciliter nötmjöl (solrosfrömjöl eller liknande, går att mixa hemma)
2 matskedar kokosmjöl (eller mixa fint med nötterna kokosflingor)
1 tesked fiberhusk
1 tesked salt
1 paket torrjäst
2 matskedar socker
3,5 deciliter varmt vatten
4 matskedar olivolja
0,5 deciliter sojamjöl (eller 2 matskedar linfrön i 2 matskedar vatten)
0,5 tesked vinäger eller citronsaft (bör inte uteslutas)
Blanda alla torra ingredienser förutom jästen tills den börjar svalna, tillsätt jästen och rör i någon minut till. Låt jäsa i 50 minuter.
Värm ugnen till 175°C. Klicka i brödet i muffinsformar och baka dem i cirka 22 minuter tills de är klara, testa gärna med sticka.
Spännande! Det låter intressant.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade