Vetefria Tortillas - recept
Detta kommer från "100 glutenfree recipe" men översatt till svenska.
175 gram rismjöl
100 gram potatismjöl/majsstärkelse
2 matskedar socker (gärna råsocker eller rörsocker)
1,5 tesked fiberhusk
1 tesked salt
250 mililiter varmt vatten
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke och vispa ihop alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 8 delar, pudra lätt bakplåtspappret med lite rismjöl och rulla ut tortillas till en rund form (för att de inte ska fastna), den ska vara ganska tunn 25 centimeter i diameter.
Kavla ut alla tortillas. Hetta upp en stekpanna och grilla dem med lite olja i cirka 1 minut per sida. Oljan kan uteslutas helt. Läggs mellan bakplåtspapper för att hållas varma.
Går att frysa eller kylas, men bör tinas helt i rumstemperatur innan de används.
TIPS! Enligt receptet ska dessa gå att göra i mikrovågsugnen på full effekt i 15-30 sekunder.
mjöl
1 kkp vikt
i gram
Arrowrot
130g
Brunt ris
125g
Majsstärkelse / majsmjöl
140g
Garbanzo bönor
125g
Garfava
120g
Potatis
185 g
Potatisstärkelse
185 g
Sorghum
125g
Soja / soja
80g
Söt ris
160g
Romano bönor
150g
Tapiokastärkelse
125g
1 kkp = 2,36 dl
ursäkta det blev lite rörigt om någon kan skriva om dem till 1 dl vore det toppen.