Chocolate chip cookies - Recept
Dessa läckra kakor med vit choklad och tranbär är underbart goda.
Ger cirka 30 stycken
Ingredienser:
100 gram vit choklad
135 gram mjöl
½ tesked bakpulver
½ tesked malen kanel
1 nypa salt
85 gram smör
65 gram strösocker
55 gram farin- eller mörkt muscovadosocker
1½ tesked vaniljsocker
1 matsked mjölk
1 ägg
80 gram torkade tranbär
- Finhacka chokladen och blanda den med mjöl, bakpulver, kanel, vaniljsocker och salt i en skål.
- Smält smöret på svag värme och blanda ner sockret och rör tills det har löst sig.
- Blanda ner ägg och mjölk i socker/smörblandningen. Vänd därefter i chokladblandningen och tranbären.
- Klicka ut smeten på två plåtar klädda med bakplåtspapper och grädda cirka 12-15 minuter i 200º.
Varje kaka ger cirka 100 kcal/420 kJ.
Dom är väldigt smaskiga. Tranbären var verkligen en hit, mycket godare än russin.
De låter verkligen supergoda!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ni måste prova dom
Skulle gärna!
Men jag har inte hittat mjölkfri, vit choklad. jag vet att det ska finnas, men har inte hittat det än
Men jag funderar på hur jag skulle fixa det.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Kan du äta någon choklad?
Oh ja, mörk utan spår av mjölk, vete eller ägg
Ägg är inte så vanligt, men vete och mjölk desto vanligare. Lindt går bra, Marabou Exellance rena 70% står det inget på, men alla andra innehåller spår av mjölk i alla fall, vissa vete. Så det är inget jag köper själv, men blir jag bjuden på den rena tar jag en bit. Ikeas 74% är alla fria från allt animaliskt.
Så choklatechipcookies tänker jag göra, ev i morgon när vi får gäster. eller så blir det "dina" pepparkakor Mona.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Det finns till och med vegansk, naturligt glutenfri mjölkchoklad. Det vill säga mjölkchoklad utan vete mjölk och ägg
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Hum mjölkchoklad utan mjölk - det låter roligt men jag fattar vad du menar
Jag ska också prova att göra dessa kakor, men med mörk choklad istället för vit
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jo det låter jätteroligt, men den säljs som just mjölkfri mjölkchoklad. Personligen kanske jag skulle kallat den ljus…
Tror jag kommit på hur jag ska göra, det blir med havremjöl och mörk choklad till startförsöket.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Spännande! Du måste berätta hur det blir
Japp det ska jag.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Nu står de i ugnen, men jag tror smör-sockerblandningen blev för varm, misstänker att chokladen smälte. Men det blir goda chokladkakor i stället.
När man gör denna på vetemjöl, är det smet eller deg i koncistensen då?
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Dom blir nog goda ändå! Du får skicka en smakbit via en bild, eller med brödbandet
Jag fick en ganska fast smet som man klickade ut i små bollar. Chokladen skall inte smälta förrän dom är i ugnen, men jag hoppas det gick bra för dig ändå
Börjar få lite abstinens efter dessa nu. Får nog baka igen, och då tror jag att jag ska prova med mörk choklad. Det kan kanske bli gott med kanel till mörk i alla fall. Måste prova!
jag fick chokladkakor, goda och mörka. Gjorde på 70%ig choklad, eftersom jag inte fick tag på mjölkfri vit.
Sen gjorde jag på havremjöl, kan tänka mig att man behöver lite extra mjöl, så den tjocknar något. Denna smet var ganska lös. Det gick att klicka ut små smetklyttar som inte svällde uppåt, utan flöt ut lite. men kakorna är i alla fall en halv centimeter tjocka, så det känns som kakor.
Planen är att nästa försök kommer innehålla mer mjöl, och chokladen kommer inte röras ner i smeten förrän allt är ihopblandat och lite svalare. Så chokladen håller ihop till ugnen.
Men ja Goda var de! lite mörka i kanten, eftersom de flöt ut så var ju gräddningstiden kortare, vilket jag inte tänkte på i tid. Inte så de smakar bränt dock.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
#15 Då blev dom ganska tjocka trots att smeten inte blev så tjock. Mina färdiga kakor var inte så tjocka och blev väldigt knapriga. Resultatet kan nog inte bli samma eftersom vi inte använt samma ingredienser. Tur att dom blev goda i alla fall
Nä det är klart att de inte blir samma, jag har ju bytt både mjöl, mjölk, ägg, smör och choklad (inte mycket samma kvar, men liknande i alla fall)
Jo jag blev mponerad över hur bra de reste sig, och blev lätta och spröda. Riktigt bra, är ju annars van vid att allt blir mer eller mindre kompakt.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Du har skapat en ny kaka, en Idakaka
med Monainspiration!
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
Ida, ska kolla om jag kan hitta, finns en vit chokladkaka, fast det är som blockchoklad fast vit som är helt vegetabilisk, dock innehåller den soja.
coolt, Tack trevorS! Jo jag har som sagt hört att det ska finnas, men inte hittat.
Upptäckte här om dagen bara att chokladen vi köpt tidigare som mjölkfri, nu mera även den kan innehålla spår av mjölk. De försäkrar sig tillverkarna. Och så får man som konsument stå där och bli osäker.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade