Annons:
Etikettglutenfria-recept
Läst 3555 ggr
[TrevorS]
10/31/11, 8:08 PM

Glutenfria Matmuffins - Recept

Ingredienser:
¼ deciliter hackad färsk rosmarin
2 teskedar rivet citronskal
2 deciliter polenta
2 teskedar bakpulver
¾ tesked malen kryddpeppar eller svartpeppar
¼ tesked salt
4 deciliter vatten
2 matskedar potatismjöl eller majsstärkelse
¾ deciliter olivolja
¾ deciliter pumpamos eller potatismos

Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i 10 minuter. Rör runt innan du häller upp dem i formarna. Grädda i 18-20 minuter. Gör ett test med en tandpetare för att se att de är klara.

Man ska kunna göra i en panna, då gräddas 45-50 minuter. Förvaras efter de svalnat i en lufttät behållare, klarar sig i rumstemperatur upp till 2 dagar (rekomenderar ej rötmånad att stå så länge!)

Annons:
Anterrabae
11/1/11, 12:56 PM
#1

Åh, låter jättegott! Måste testas! Jag bokmärker så jag hittar tillbaka. Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
11/1/11, 1:00 PM
#2

Receptet är något i "orginal", den heter något helt annat, men det är en matmuffins med polenta i. Skrattande

Anterrabae
11/1/11, 1:01 PM
#3

Polenta är BRA! CoolSkrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

[TrevorS]
11/1/11, 1:03 PM
#4

Till det mesta, känns fortfarande som man blivit "frälst" (väldigt fel ord men känns så i alla fall). Polenta är bra till så mycket, från att göra ost, baka bröd, plättar, göra korv på och liknande. Skrattande

Upp till toppen
Annons: