Bakprat

Baka bröd i det vilda

2011-10-25 15:00 #0 av: dragonstar

Sitter och hoppas på att jag i framtiden kan ha tillgång till en litne friggebod på 10 kvadrat och då använda det som en sorts sommarstuga.

Tanken är att jag ska försöka klara mig utan alla vardagliga lyxprylar.

En brasa utanför Kanske någon stenplatta vid elden att grädda bröd på, ett stormkök om det kniper och om jag har riktig tur kommer jag kunna dra lite el dit så jag kan ha ett litet kylskåp.

 

Nu till den stora frågan. Finns det matbröd som man skulle kunna baka där? Vore ju helt underbart att sitta ute i skogen och mumsa på nybakat bröd.

Finns ju massor med recept men om man inte har tillgång till kyl är det ju svårt att förvara till exempel fil som behövs i filbröd.

 

 

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2011-10-25 17:42 #1 av: MonisN

Min första tanke var att du kunde bygga en liten vedeldad stenugn, då kan du baka vilket bröd du vill och även laga mat i ugnen. Hur man bygger den vet jag dessvärre inte, men det går säkerligen att ta reda på.

Lycka till, och hoppas du vill berätta hur det går.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2011-10-25 18:37 #2 av: DesK

Vilket spännande projekt! Glad En vedeldad stenugn eller kanske en gammal hederlig järnspis vore nog inte så tokigt att ha i ett sånt krypin. Om du väljer att baka bröd på surdeg, vatten och mjöl är ju förvaringsproblemen inte så stora Flört

Désirée

Anmäl
2011-10-25 19:42 #3 av: dragonstar

Tack för tipsen. Ska uppdatera när det blir läge för det så ni får veta vad som händer. Var ut i stugan i dag och i morgon ska jag ut och rensa upp slyt runt om och sen börja gå igenom vad som är där inne. Var mycket som skulle slängas och så har någon råtta boat där så får se vad som blir kvar. har jag tur kan jag börja isolera denna eller nästa vecka.

Pappa var helt för att vi skulle bygga någno eldstad där utanför. har massor med gamla gatustenar liggande på tomten dom skulle ju bli utmärkt att bygga eldstad med.

 

 

To the world you may just be one person but to one person you may be the world.


Anmäl
2011-10-26 12:24 #4 av: [TrevorS]

Låter riktigt spännande, håller med de andra man kan baka de flesta bröden på så vis. Skrattande

Anmäl
2011-10-28 23:57 #5 av: [Tassy]

åh vad spännande! Glad


Anmäl
2011-10-29 00:03 #6 av: [TrevorS]

Hur har det gått föresten?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.