Ostkaka med Keso
3 deciliter 3%-ig mjölk
3 ägg
½ deciliter vetemjöl
5 matskedar socker
½ deciliter hackad mandel
Eventuellt ett par bittermandlar (om man vill ha samma smak som Frödinges ostkaka)
500 gram Keso
Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna och häll i en smord form och grädda i 175º i cirka 1 timme.
Servera med sylt och vispad grädde.
Det ska jag testa!
Vänliga hälsningar Stephan
Gör det Stephan, denna tror jag du gillar
Sån här ostkaka gjorde jag då och då när tjejerna var små (utan bittermandel), men sen har det inte blivit av. Får nog försöka att göra en framöver Fast först får jag göra lite äppelsylt
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Tackar för receptet.
Innan vi kom på att vi inte tål mjölk gjorde vi en LC-variant av denna, utan mjöl och socker. Gick hur bra som helst, smakade som det skulle och det bästa, den som ville kunde sockra mer efteråt! Vill man lyxa till den lite kan man byta 1 deciliter mjölk mot vispgrädde.
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade
gött