Bakprat

Danskt rågbröd

2011-09-07 05:25 #0 av: skrock

jag vill så gärna baka danskt rågbröd i min bakmaskin. har läst ett recept i vår kokbok om att degen ska vara lös som gröt. nu undrar jag har nån bakat detta bröd i en bakmaskin. om inte tror ni det går!! om ingen har det får jag la försöka själv nångång!!

Anmäl
2011-09-07 10:09 #1 av: DesK

Det går säkert bra att baka Danskt rågbröd i bakmaskinen Glad och annat grovt rågbröd också. Det viktiga är ju att anpassa mängderna efter storleken på maskinen. I tråden Recept bakmaskin finns flera länkar till olika recept, kanske hittar du några bra tips där Glad

Désirée

Anmäl
2012-09-12 20:03 #2 av: obrak

Jag har just köpt ett färdigblandat danskt rågbröd med surdeg som man kan välja att göra i bakmaskin. Bara att hälla i blandningen tillsammans med jäst och vätska och köra igång. Mycket nice.

http://www.regal.no/Produkter/Brod/Dansk-Rugbrod/486/

Det här är ju en norsk produkt men det kanske finns liknande i Sverige?

mvh Kalle

Anmäl
2012-09-12 23:19 #3 av: obrak

Ok förlåt jag kanske var lite snabb att rekommendera det här till bakmaskinen. Det blir inte bra, iallafall inte i min bakmaskin, det krävs defenitivt högre värme, brödet blir inte tillräckligt gräddat. Men i ugnen blir det bra Glad .

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.