Bakprat

Ekologiska råvaror?

2011-08-24 11:52 #0 av: DesK

Vad tycker ni om ekologiska råvaror? Är de bättre eller godare än traditionellt framställda råvaror? Finns det andra för- eller nackdelar med ekologiskt framställda råvaror?

Désirée

Anmäl
2011-08-24 23:35 #1 av: Anterrabae

Väljer ekologiskt när det passar med mina behov och varorna håller måttet. Köper alltid ekologiska bananer till exempel. Annars går närproducerat före ekologiskt för oss

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-25 09:07 #2 av: CarolineD

Hej! För mig är ekologiskt en självklarhet. Bland annat för god smak, hållbart jordbruk, biologisk mångfald, vettig(are) djurhantering! Jag ser en ökning av utbudet av ekologiska varor till rimligt pris, hoppas att den utvecklingen fortsätter.

Anmäl
2011-08-25 14:19 #3 av: Anterrabae

#2 Det är en bra utveckling, det leder också till bättre kvalitet.. Häromkring har kvaliteten varit lite variernade.

 

Sen ville jag bara säga, rättvisemärkt smäller högt också..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2011-08-29 15:09 #4 av: DesK

Jag instämmer med er båda! Glad Här har vi konsumenter faktiskt rätt stor makt. Varor som säljer dåligt försvinner rätt snart ur sortimentet i butik.

Désirée

Anmäl
2011-08-29 23:13 #5 av: zissi

Vår närbutik har ytterst få kravmärkta varor, men åtminstone en gång per månad åker vi till en stor COOP-butik och storhandlar. De har mycket bra kravmärkta varor. Upptäcker nya krav-varor varje gång vi är där och handlar. Det blir lite dyrare men den lyxen unnar vi oss.

Köper närproducerat så ofta vi kan. Skulle önska mer av den varan dock.

Försöker köpa livsmedel med så få tillsatser i som möjligt. Sakta men säkert går det framåt, som till exempel i somras lärde jag mig koka egen vaniljsås med vanlijstång och rena råvaror i stället för marsanpulvret man blandar ut med kall mjölk. Tänk så enkelt och inte minst vilken otrolig smakskillnad.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.