Self-raising flour
I vissa engelska och amerikanska recept används self-raising flour, alltså mjöl där bakpulver redan är tillsatt i mjölet. Någon som vet hur man kan ersätta detta mjölet med svenska produkter och proportioner?
Jag såg det här mjölet i Australien och blandningen skilljer sig lite från tillverkare till tillverkare. Men ungefär är det mellan 3 till 4 tesked bakpulver till 5 deciliter vetemjöl.
Vänliga hälsningar Stephan
Åh tack Stephan! Jag har många gånger undrat över detta och alltid avstått frän recept som innehåller self-raising. Nu kan jag baka dem
Vänliga hälsningar Stephan
Det finns ett sånt mjöl här i Sverige - Extra fint vetemjöl
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#4 Är det bakpulver i det
Japp kolla på Kungsörnens hemsida Man behöver inte gå över ån efter vatten
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag som bara trodde det mjölet var extra finmalet. Det var toppen ju när man vill baka efter utländska recept om det är likvärdigt
När jag läser innehållsförteckningen, då skulle vilja blanda det själv. Hittade hos Willys en vetekärnmjöl som är jätte finmalen och då är det enkelt att göra det själv i den mängden som man behöver ha.
Vänliga hälsningar Stephan
Jag läste precis också innehållet, och tänkte samma sak. Mycket tillsatser var det!
Jag köpte det em gång när det precis kommit ut på marknaden, visst det funkade att baka småkakor på, men jag bakar ytterst sällan småkakor, så för min del är det också bättre att blanda mjölet själv
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
2 matsked bikarbonat i 600 gram vetemjöl, vispa i någon minut för att allt ska blandas väl. Förvaras i burk på torrt ställe som skafferi eller skåp, inte varmt och inte för kallt. Håller sig bra men får sämre kvalite efter ca 4 veckor.