Mitt första bröd
Hejsan :D
Har varit inne här lite då och då och kikat runder. Anledningen är att jag är så trött på affärsbrödet som finns på till exempel Willys och ICA. Så för första gången sedan jag flyttade hemifrån (1 år sedan) så har jag bakat mitt eget bröd OJ va gott det var. Från och med nu ska jag sluta köpa köpebröd och göra det själv istället, det är ju mycket godare
Slänger in en bild på den också
Medarbetare på Hundar.ifokus
Hej och välkommen hit! Att baka sitt bröd själv blir lätt en vana som man gärna håller fast vid. Vilket fint bröd du visar Berätta gärna för oss vad du bakar och lägg också gärna in recepten.
Vilken fin Avatar du har! Är det en Harleqin Grand Danois?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#1 tack
Ja nu är jag jättesugen på att baka fler bröd och andra varianter.
Det är ett Filmjölksbröd.
Recept:
**5 deciliter vetemjöl
**5 deciliter rågsikt
2 teskedar salt
4 teskedar bakpulver
1 deciliter sirap
6 deciliter fil
Blanda ALLT i en bunke lägg i en smord form.
In i ugnen i 55 min 175 grader.
Färdigt snabbt och enkelt.
Speciellt gott är det med hemagjord jordgubbsmarmelad tyckte jag iallafall.
Ja det är så rätt så en Harlekin Grand Danois
Medarbetare på Hundar.ifokus
Hej Noa-Nisse!
Jag säger också välkommen hit! Roligt att höra att du gillar att baka bröd. Tack för receptet. Låter gott och enkelt. Fin bild du visar också
PS! Ursäkta att jag ändar och gör riktiga gladgubbar i dina inlägg, men det är för att vi har en del synskadade som då lättare kan läsa på sina skärmläsare.
#3 Tack MonisN!
Det är tyvärr en ren vana att använda smilysar. Tycker själv det ser fult ut men ändå gör man dem konstigt nog!
Men jag ska tänka på det i framtiden. Tack för påminnelsen.
Medarbetare på Hundar.ifokus
Noa-Nisse det gör inget om du råkar skriva smilisar på "fel" sätt. Vi fixar det i efterhand när vi hinner
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Noa-Nisse, vi fixar till det som blir fel, nemas problemas
Jag blev så inspirerad av din filmjölk så nu har jag satt en fördeg till morgondagens bak. Visserligen ska det vara matyoghurt i mitt bröd, men det går säkert på ett ut! Har inte bakat detta brödet förut så det ska bli intressant.
#6
Ja men va kul!! jag följde iförsig inte receptet till punkt och pricka eftersom jag tyvärr inte hade fil hemma utan endast skogsbärsyohurt. Brödet kändes lite sötare och innuti brödet kunde man ana en lila färg. Hur gott som helst och man kunde nästintill smaka "bärsmaken"
Berätta gärna sen hur det blev med matyoghurt istället.
Vad menas med fördeg? Är det någon slagt surdeg då eller? Förlåt för dumma frågor men jag är inte så haj på dethär! hehe.
Medarbetare på Hundar.ifokus
Nu var jag nog lite otydlig för jag har inte använt ditt recept denna gången, men fick inspiration av filmjölken som då blev yoghurt i brist på filen
Fördeg är en mindre deg som får jäsa i några timmar, eller ibland till nästa dag. Sedan blandar man den med en större deg och bakar som vanligt. Bröd med fördegar ger ofta mer smak.
Du kan titta i grupp 3 "Bröd med fördeg eller skållning" så hittar du många recept.
Hos oss finns inga dumma frågor, det är bara att fråga på så svarar vi på det vi kan
Hej Noa-Nisse och välkommen hit! Det var en bra första steg i "bakbranchen". Brödet ser jätte fin ut - då kan jag bara säga "Go for it".
Vänliga hälsningar Stephan