Lökbröd - recept
300 gram gul lök
Gräslök
1.5 - 2 deciliter uppfriskad surdeg
4 deciliter vatten
5 - 6 gram jäst
1/2 matsked salt
1 matsked kummin
1 rågad tesked honung
3 deciliter grahamsmjöl
10 - 12 deciliter vetemjöl
1 ägg
Kummin
Flingsalt
Skala och skär löken i tärningar och stek den mjuk i lite smör eller olja och låt svalna.
Hacka gräslöken.
Blanda surdeg, jäst och vatten.
Tillsätt honung, salt och stött kummin.
Blanda ner grahamsmjölet och tillsätt löken och gräslöken.
Blanda i så mycket vetemjöl att du får en hanterlig deg.
Låt jäsa cirka 1 timme.
Ta upp degen och forma en limpa och lägg på plåt.
Låt jäsa en knapp timme.
Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över kummin och flingsalt.
grädda i 250 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 175 grader och grädda färdigt. Det tar cirka 20 minuter.
Detta bröd är gott till soppa och på buffé.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Det där brödet ser verkligen proffsig ut. Och gott
Ser gott ut. Tråkigt jag inte tål lök bara.
Brödet ser fin ut.
Vänliga hälsningar Stephan