Annons:
Etikettglutenfria-recept
Läst 4484 ggr
[TrevorS]
2011-05-08 17:09

Glutenfritt bananbröd - recept

Här är ett borttappat och glömt recept som jag lyckats hitta igen och översatt till Svenska. Även kallad "Naked Bananabread", lång historia. Orginalet ska ha något som kallas för Xanthan Gum (1/2 teskedar) och det ger liknande effekt som gluten och används oftast när man ska göra maränger utan ägg och gelatin, men vi har bakat utan och det gick bra annars kan man ha i fiberhusk (2 matskedar), men går att utesluta.

Ingredienser:
3 mogna bananer
5 matskedar olivolja
2,5 deciliter rå/rörsocker (fungerar med vanligt)

3,5 deciliter majsmjöl eller rismjöl
3,5 teskedar bakpulver
0,25 teskedar salt
1 msk stärkelse (potatis eller maizena)

Gör så här:
Mosa bananerna till pure eller skiva fint och vispa med elvisp eller mixer. Blanda sedan ner olivolja och sockret.

Blanda ihop resten av ingredienserna i bananblandningen. Häll smeten i en brödform som är smörjd och grädda i mitten i ugnen i cirka en timme, tills brödet är fast men lite knaprigt.

Nu stod det inte hur varmt men tippar på 200°C. Kolla med sticka när den är klar.

Annons:
Anterrabae
2011-05-16 10:35
#1

Tack, detta ska testas Glad

Det låter som fikabröd, mer än matbröd. Stämmer det?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Upp till toppen
Annons: