OT- Off Topic

Om nya iFokus

2011-04-04 14:32 #0 av: DesK

Den här versionen av iFokus är ombyggd helt från grunden på en ny plattform.

Allt är inte färdigt i nya iFokus. Bland annat utveckling av mobilversionen, anpassning för funktionshindrade, bevakningar och RSS-flöden är lämnat till senare.

Utöver att få en stabilare miljö var ett av huvudskälen till att bygga om att kunna vidareutveckla. Därför kan du se fram emot nya funktioner framöver. Ett par saker har vi faktiskt smygits in redan nu är:

  • Möjlighet att skriva anonymt för alla med iFokus Insider (om funktionen är aktiverad på sajten ifråga)
  • Ett automatiskt modereringssystem som styrs av alla medlemmar med iFokus Insider (om funktionen är aktiverad på sajten ifråga)

iFokus Insider är samma sak som iFokus+ men med en del nya funktioner.
För närvarande kommer vi inte att aktivera dessa 2 funktioner, men om behovet uppstår kan vi införa en eller båda funktionerna här.
Med modereringssystemet ska det bli lättare att hålla ordning på sajterna. De inlägg eller kommentarer som medlemmarna upplever bryter mot skrivreglerna kommer att tas bort automatiskt. Om någon upprepade gånger bryter mot skrivreglerna kommer han eller hon att få sina skrivrättigheter ifråntagna. Även det automatiskt.

Kontaktkort

De personliga sajterna och bloggarna är borta och ersatta med personliga kontaktkort. Kontaktkort är en presentationssida där de medlemmar som vill kan berätta om sig själva. Kontaktkorten öppnas när du klickar på en medlems namn, exempelvis i kommentarer och inlägg. Till skillnad från de personliga sajterna öppnas kontaktkorten på den sajt du är. På det sättet hittar du snabbt tillbaks till där du var. I anslutning till kontaktkorten finns gästbok och fotoalbum.

Har du frågor eller synpunkter skriv dem gärna här i tråden eller kontakta mig via privat meddelande.

Tack till SaraC värd på Spetsar&urhundar och Hundar för texten

Désirée

Anmäl
2011-04-12 19:25 #1 av: DesK

Nu går det att ta bort privata meddelanden, under meddelandelistan finns en knapp: "Visa ta bort meddelanden" klicka på den och du får ett kryss framför alla dina meddelanden, nu är det bara att kryssa i dem du vill ta bort.


Désirée

Anmäl
2011-04-21 16:02 #2 av: DesK

Nu finns det en gillaknapp, om man klickar på den så står det på ens Facebooklog att man gillar inlägget. Ni hittar den under första inlägget i varje tråd.

Désirée

Anmäl
2011-04-22 11:05 #3 av: DesK

Om du vill bevaka vad som händer på sajten, så klickar du på bevaka i listen överst, där får du möjlighet att antingen bevaka allt som händer här eller bara den tråd du just nu befinner dig i.

Désirée

Anmäl
2011-04-22 14:18 #4 av: MonisN

Jag har testat gilla-knappen och det är ju ett bra sätt att göra reklam för ifokus.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.