Lågkolhydratbröd

LCHF bröd med jäst - recept

2011-03-19 19:49 #0 av: konichiwa

Jag saknade bröd, bröd utan ägg, ost eller nötter. Jag testade att göra bröd i bakmaskinen med jäst. (Finns det någon anledning att inte använda jäst som jag missat?)

Det blev fantastiskt gott och mjukt!

Så här gjorde jag:

(jag väger allt direkt ner i bakmaskinens skål)

400 gram vatten

20 gram smör

1 tesked salt (det var för mycket, en halv är nog lagom)

1 matsked fiberhusk

1 deciliter kokosmjöl (från LCHFbutiken)

½ deciliter pofiberSkrattande

2 deciliter fibrex

1 deciiter bakepro

2  teskedar torrjäst

Jag körde det på glutenfria programmet (tar 2 timmar)

 

Brödet blev väldigt 'lågt', jäser alltså inte mycket men alldeles tillräckligt för att det ska kännas som rätt grovt bröd.

Hela brödet ger 11,4 gram kolhydrater. Det blev 9 skivor, alltså 1,3 kolhydrat per skiva.

Det kan säkert utvecklas och förbättras. Kanske mer kokosmjöl för att få lite mer fluff?

 

Det smakar bröd och köket luktade nybakt bröd och jag är väldigt nöjd. Nu har jag frusit in det överblivna, får se imorgon hur det blir då.

hälsningar

konichiwa lycklig med brödsmulor i mungiporna :

 

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2011-03-20 18:42 #1 av: konichiwa

Brödet gick bra att frysa och tina.

Det känns lite 'blött' så nästa gång ska jag ta mer kokosmjöl och lite mindre fibrex och istället för bara torrjäst 50/50 av torrjäst och bakpulver.

Jag vill gärna ha ett 'riktigt' bröd utan ägg, riven ost eller en massa olika frön.

Återkommer med resultatet.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2011-04-02 23:05 #2 av: Anterrabae

Tack så mycket! Detta är jag glad över, då jag inte tål varken mjöl, ägg eller mjölk.. Trodde inte det gick att uppbringa LCHF-bröd utan ägg och mjölk.. Kyss

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.