LCHF bröd med jäst - recept
Jag saknade bröd, bröd utan ägg, ost eller nötter. Jag testade att göra bröd i bakmaskinen med jäst. (Finns det någon anledning att inte använda jäst som jag missat?)
Det blev fantastiskt gott och mjukt!
Så här gjorde jag:
(jag väger allt direkt ner i bakmaskinens skål)
400 gram vatten
20 gram smör
1 tesked salt (det var för mycket, en halv är nog lagom)
1 matsked fiberhusk
1 deciliter kokosmjöl (från LCHFbutiken)
½ deciliter pofiber
2 deciliter fibrex
1 deciiter bakepro
2 teskedar torrjäst
Jag körde det på glutenfria programmet (tar 2 timmar)
Brödet blev väldigt 'lågt', jäser alltså inte mycket men alldeles tillräckligt för att det ska kännas som rätt grovt bröd.
Hela brödet ger 11,4 gram kolhydrater. Det blev 9 skivor, alltså 1,3 kolhydrat per skiva.
Det kan säkert utvecklas och förbättras. Kanske mer kokosmjöl för att få lite mer fluff?
Det smakar bröd och köket luktade nybakt bröd och jag är väldigt nöjd. Nu har jag frusit in det överblivna, får se imorgon hur det blir då.
hälsningar
konichiwa lycklig med brödsmulor i mungiporna :
Agneta
Brödet gick bra att frysa och tina.
Det känns lite 'blött' så nästa gång ska jag ta mer kokosmjöl och lite mindre fibrex och istället för bara torrjäst 50/50 av torrjäst och bakpulver.
Jag vill gärna ha ett 'riktigt' bröd utan ägg, riven ost eller en massa olika frön.
Återkommer med resultatet.
Agneta
Tack så mycket! Detta är jag glad över, då jag inte tål varken mjöl, ägg eller mjölk.. Trodde inte det gick att uppbringa LCHF-bröd utan ägg och mjölk..
//Ida
Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade