Råd & tips

Sukrin och stevia

2011-03-13 14:03 #0 av: [ngupa]

Jag som alltid bakar utan socker (sackaros) har genom egna erfarenheter och misstag upptäckt att man inte bara kan ta samma mängd sukrin som det står socker i recepten.

Man måste minst halvera mängden sukrin, om inte  till och med bara ta 1/4 del av mängden. Då för mycket sukrin för många ger dels en svidig  hals och en"metallisk" smak.

Eftersom en del bakverk då tenderar att bli lite för "osöta" har jag upptäckt att stevian som ju är så oerhört söt (för söt), kan kombineras med sukrinet för ett mer perfekt resultat. Man tar då bara en knivsudd stevia och lite sukrin och då blir det en lagom sötma för oss som vant oss av vid sött.

Glad

Vad är era erfarenheter ni som använder er av dessa sötningsmedel?

Anmäl
2011-03-13 14:46 #1 av: DesK

Det var ju en smart lösning som kan komma diabetiker och andra tillgodo som har behov av att hålla nere sockermängden Glad

Vill passa på att tala om att sukrin är en naturlig produkt precis som vanligt socker. Sukrin tillverkas genom fermentering av vanligt druvsocker, men det ger inga blodsockerförhöjningar eller andra av de vanliga biverkningar som vi kan få av vanligt socker. Stevia är också ett naturligt sötningsmedel tillverkat av växten sötflockel, men det är i likhet med sukrin betydligt sötare än socker.

Désirée

Anmäl
2011-03-19 22:39 #2 av: konichiwa

Jag gjorde en ostkaka igår och gjorde just så, det blev perfekt!

Ingen bismak av någon av dem.

Agneta

Tvålmakaren

 

 

Anmäl
2011-03-20 09:18 #3 av: [ngupa]

Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.