Annons:
Etikettbröd-med-fördeg-eller-skållning
Läst 4011 ggr
Loucar
9/11/09, 1:04 PM

Farmors lantbröd - Recept

4 bröd

1 liter kokande vatten

1 liter grovt rågmjöl

75 gram jäst

2 ägg

1 deciliter sirap

2 teskedar salt

½ liter rågsikt

cirka 8 deciliter vetemjöl

Häll det kokande vattnet över det grova rågmjölet. Smula 25 gram av jästen och blanda i degen när denna svalnat. Låt degen stå övertäckt och i rumstemperatur cirka 8 timmar. Vispa äggen lätt och lös resten av jästen i dom och blanda ner dom i degen jämte övriga ingredienser. Arbeta samman en ganska fast deg som får jäsa cirka 1 timme. Ta upp den på mjölat bord och baka ut 4 limpor som läggs i smord långpanna. Pensla brödens sidor med olja så det inte fäster ihop vid gräddning. Låt bröden jäsa. Grädda i 30 minuter i cirka 200 grader och ytterligare 45 minuter i 150-175 grader. Låt bröden kallna under bakduk

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
DesK
9/12/09, 11:08 PM
#1

Detta känns som ett klassiskt Svenskt bröd som borde kunna falla väldigt många i smaken!  Tungan ute

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

TerriZue
9/16/09, 10:34 PM
#2

Det låter väldigt gott, ska definitivt testas. Glad

Seeing isn't believing, believing is seeing.

 /Mims Medarbetare på Julen.ifokus och Harry Potter.ifokus

MonisN
9/17/09, 12:05 AM
#3

Bröd med lång jästid, det gillar jag! Då måste detta vara gottTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


salasso
9/17/09, 12:05 PM
#4

Låter smarrigt!

Långjästa bröd är gott.

Det får bli nästa bröd.

Flört

                                                       Vänlig Hälsning

                                                            Sören Skrattande

                                      medarbetare i Matbröd

Upp till toppen
Annons: