Missaz LCHF-bröd med brödsmak - Recept
Bröd med brödsmak!
Har just bakat ett bröd som faktiskt smakar BRÖD! På RIKTIGT! Till och med konsistensen var helt Okej brödkonsistens tyckte jag, inte brödkonsistens som limpa, mer som muffins kanske.
2 rätt stora ägg vispas HÅRT
lite salt och en skvätt grädde tillsätts
1,5 deciliter pofiber + 2 teskedar bakpulver vispas ned
Låt detta stå ett par minuter för att låta fibern svälla lite
Klicka ut på bakpapper (jag gjorde 6 rätt små mackor och de blev inte mycket större av att gräddas)
Grädda i 200 grader 7-10 minuter (färdiga när de blivit lite gyllene)
Detta blev det bästa LC-bröd jag ätit, smakmässigt ganska precis som scones tycker jag! Sen är frågan hur min känsliga mage reagerar på fibrerna, men det lär jag snart märka; åt två varma bröd med massa smör och ost på direkt…
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
I vilken hylla i affären ska man leta efter pofiber? Jag har aldrig hört talas om detta
Pofiber kan finnas på allergihyllan eller bakhyllan, beroende på butik.