Annons:
Etikettbröd-med-fördeg-eller-skållning
Läst 3402 ggr
Cerrolyn
2009-09-11 01:46

Linfröbröd - Recept

Ingredienser:

1,5 deciliter rågmjöl
1 deciliter vetekli
1,5 tesked salt
1 deciliter hela linfrön
1 matsked olja
4 dl kokande vatten
50 gram jäst
11 deciliter vetemjöl
3,5 deciliter vatten

Instruktion:

Blanda rågmjöl, vetekli, salt, linfrö, olja och det kokande vattnet. Låt detta stå i en timme.

Blanda ihop alltsammans till en deg (den ska vara kladdig) och jäs i 3 timmar.

Baka ut degen i 2 deciliter vetemjöl och forma bröden. Jäs igen i 30 minuter på en plåt.

Grädda i 40 minuter i 225 grader.

Låt svalna utan bakduk.

Njut!

**MVH Cerrolyn

Annons:
DesK
2009-11-09 13:27
#1

Detta är ett trevligt, gott och lättbakat bröd. Mina döttrar bakade det för inte så längesedan.  Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Cerrolyn
2009-11-09 14:51
#2

Kan inget annat än hålla med dig.

**MVH Cerrolyn

Upp till toppen
Annons: