Bröd med fördeg eller skållning

Linfröbröd - Recept

2009-09-11 01:46 #0 av: Cerrolyn

Ingredienser:

1,5 deciliter rågmjöl
1 deciliter vetekli
1,5 tesked salt
1 deciliter hela linfrön
1 matsked olja
4 dl kokande vatten
50 gram jäst
11 deciliter vetemjöl
3,5 deciliter vatten

Instruktion:

Blanda rågmjöl, vetekli, salt, linfrö, olja och det kokande vattnet. Låt detta stå i en timme.

Blanda ihop alltsammans till en deg (den ska vara kladdig) och jäs i 3 timmar.

Baka ut degen i 2 deciliter vetemjöl och forma bröden. Jäs igen i 30 minuter på en plåt.

Grädda i 40 minuter i 225 grader.

Låt svalna utan bakduk.

Njut!

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl
2009-11-09 13:27 #1 av: DesK

Detta är ett trevligt, gott och lättbakat bröd. Mina döttrar bakade det för inte så längesedan.  Glad

Désirée

Anmäl
2009-11-09 14:51 #2 av: Cerrolyn

Kan inget annat än hålla med dig.

MVH Cerrolyn
Sajtägare på Tävlingshundar

Medarbetare på: Hoya, Retriever, Vallhundar
Min hemsida: Ceasars Vänner

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.