Bakprat

Kanelbullens dag den 4 oktober

2009-09-29 00:14 #0 av: MonisN

Egentligen kanske detta inlägg inte hör hit bland matbröden, men jag vill ändå påminna alla bakentusiaster att nu på söndag den 4 oktober är det kanelbullens dag! Eftersom det går att baka kanelbullar även på vildjäst så tycker jag bullarna passar även här.

Så alla baknödiga baknördar, eller bara bullälskare, fram med kavlen och sätt igång! Det skulle vara roligt med massor av bilder på era härliga bullarTungan ute 

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-09-29 13:09 #1 av: [Asta]

Det är väl en bra påminnelse. Brödbakare brukar också gilla att baka vetebröd. Det är ju nästan bröd. Själv fortsätter jag nog med vanlig jäst till mina kanelbullar dock.

Anmäl
2009-09-29 13:12 #2 av: MonisN

Jo jag fortsätter också med vanliga jäst, men numera kalljäser jag även bullar.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-09-29 19:49 #3 av: DesK

Här är ett fruktbröd med kanel  Glad

Désirée

Anmäl
2009-10-01 09:10 #4 av: DesK

Brödet med torkad frukt är ju ett mellanting mellan matbröd och kaffebröd. På Bakverk finnes det kanelbullerecept och mycket annat gott  Glad

Désirée

Anmäl
2009-10-04 18:25 #5 av: [Asta]

Här har vi just inmundigat hembakta kanelbullar. Riktigt gott. Länge sedan jag bakade kanelbullar. Kör med en Karlsbaderdeg - blir väldigt luftiga och fina bullar.

Anmäl
2009-10-04 21:12 #6 av: MonisN

#5 Vad är det i en karlsbaderdeg? Mer smör?

Satte in en bild i den andra bulltråden, men det blir en dublett här också!

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-10-04 21:22 #7 av: [Asta]

Härlig bild!

Beror nog på vilken vetedeg du gör. I Karlsbadern är det 125 gram till 5 deciliter vätska. Istället har du 4 äggulor.

Den stora skillnaden är väl att man gör du en fördeg, åtminstone i det receptet jag använder.

Anmäl
2009-10-04 21:42 #8 av: MonisN

Menar du att du byter ut smöret mot äggulorna?  Eller har du alltihop? Jag har börjat ha i ett ägg i bulldegen, den blir både lätt att jobba med och ger luftiga bullarTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-10-04 21:47 #9 av: [Asta]

Nej jag har både och! Kanske skrev lite konstigt ser jag nu. Är lite trött idag. Både smör och äggulor. Och en fördeg.

Dagens bullar.

kanelbullens dag by you.

Anmäl
2009-10-04 22:41 #10 av: MonisN

Vilken stor härlig bild! Man får lust att ta en tuggaTungan ute

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-10-05 00:16 #11 av: DesK

Bidrar inte med bild idag, men kan tala om att jag har både hela ägg (utan skal) och kesella i min bulldeg  Tungan ute

Désirée

Anmäl
2009-10-05 09:58 #12 av: [Asta]

Kesella har jag i när jag gör lussebullar. Fick lära mig att det motverkar torrheten som saffranet kan ge.

Anmäl
2009-10-05 10:15 #13 av: MonisN

Precis som Asta har jag också Kesella i lussebullar. Jag använder också vit baksirap istället för strösocker i alla sorters bullar. Det gör dom mjukare och torkar inte lika fort.

Den som ställer många frågor ökar mångas visdom!

Medarbetare på foto.ifokus.


Anmäl
2009-10-06 12:04 #14 av: DesK

Här är mina kanelbullar!  Glad

Désirée

Anmäl
2018-09-28 17:20 #15 av: Carmarino

På torsdag är det kanelbullens dag. Eftersom jag ändå hade ugnen igång efter att jag bakat surdegsbröd, så blev det lite kanelbullar också.

Testade ett nytt recept idag, som egentligen var till lingonsnurror, men jag bytte ut lingonfyllningen mot kanelfyllning och gjorde vanliga kanelbullar. Det var en smidig deg som inte kladdade, så den var lätt att arbeta med - och gott blev det.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.