Mördegstårta med räkor - Recept
Bottnar:
100 gram smör
1 ½ deciliter vetemjöl
1 matsked vatten
1 matsked grädde
Fyllning:
1 gul lök
1 tesked smör
5 hårdkokta ägg
1 burk ansjovis cirka 125 gram
½ deciliter vispgrädde
Garnering
1 deciliter vispgrädde
2 matskedar kaviar
300 gram räkor (med skal)
1 citron
1 knippe dill
Blanda snabbt samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och grädde och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 2 delar och kavla ut den mellan bakplåtspapper eller plastfolie till 2 runda kakor (cirka 22 centimeter i diameter). Grädda dom i 225 grader tills de fått lite färg. Låt bottnarna svalna.
Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Hacka de hårdkokta äggen, ansjovis och dill. Spar ett par kvistar till garneringen. Blanda det kalla lökhacket, äggen, ansjovisen och dillen med vispad grädde. Lägg blandningen mellan bottnarna. Vispa grädden till garneringen och rör i kaviar, bred blandningen över den översta bottnen. Dekorera med skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det här låter supergott Det ska jag göra nästa gång vi vill ha smörgåstårta
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Och när har den fått fär svårt att veta när man inte ser
Men det lät väldigt gott
Sven jag ska ta tid nästa gång jag gör detta och skriva in det.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Det tackar jag för
Bra att du säger till detta är något man inte tänker på när man ser.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Ska kanske göra den i helgen och tar då tid på hur lång tid den ska vara i ugnen
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.