Smörgåstårtor och mackor

Mördegstårta med räkor - Recept

2009-10-07 19:40 #0 av: Loucar

Bottnar:

100 gram smör

1 ½ deciliter vetemjöl

1 matsked vatten

1 matsked grädde

Fyllning:

1 gul lök

1 tesked smör

5 hårdkokta ägg

1 burk ansjovis cirka 125 gram

½ deciliter vispgrädde

Garnering

1 deciliter vispgrädde

2 matskedar kaviar

300 gram räkor (med skal)

1 citron

1 knippe dill

Blanda snabbt samman mjöl och matfett. Tillsätt vatten och grädde och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 2 delar och kavla ut den mellan bakplåtspapper eller plastfolie till 2 runda kakor (cirka 22 centimeter i diameter). Grädda dom i 225 grader tills de fått lite färg. Låt bottnarna svalna.

Hacka löken och fräs den mjuk i smöret. Hacka de hårdkokta äggen, ansjovis och dill. Spar ett par kvistar till garneringen. Blanda det kalla lökhacket, äggen, ansjovisen och dillen med vispad grädde. Lägg blandningen mellan bottnarna. Vispa grädden till garneringen och rör i kaviar, bred blandningen över den översta bottnen. Dekorera med skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

Anmäl
2009-10-07 20:19 #1 av: DesK

Det här låter supergott  Tungan ute Det ska jag göra nästa gång vi vill ha smörgåstårta  Glad

Désirée

Anmäl
2009-10-12 13:46 #2 av: salasso

MMMMMMMM!!!!

Här skall testas. Det kan Du ge Dig på.Flört

 

Anmäl
2009-10-12 22:51 #3 av: [SvenA]

Och när har den fått fär svårt att veta när man inte ser

Men det lät väldigt gott

Anmäl
2009-10-12 22:59 #4 av: Loucar

Sven jag ska ta tid nästa gång jag gör detta och skriva in det.

Anmäl
2009-10-12 23:00 #5 av: [SvenA]

Det tackar jag för

Anmäl
2009-10-12 23:04 #6 av: Loucar

Bra att du säger till detta är något man inte tänker på när man ser.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.