Smörgåslimpa - Recept
3 ½ deciliter vetemjöl special fullkorn
3 deciliter grahamsmjöl
1 ½ tesked bikarbonat
3/4 deciliter mörk sirap
1 tesked salt
3 ½ deciliter filmjölk
Blanda samman alla ingredienser och lägg degen i smord form. Grädda i 175 grader cirka 40-45 minuter på nedersta falsen.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Toppen med ett snabbakat bröd. Sådana recept behövs alltid för ibland är det ju bråttom att få till något gott bröd
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Kan man byta ut vetemjöl special fullkorn mot något annat mjöl och ändrar det proportionerna eller tiden i ugnen? Jag har vanligt vetemjöl, durummjöl, dinkelmjöl, grahammjöl, rågsikt och rågmjöl.
#2 Ja det bör funka utmärkt med vanligt vetemjöl. Det är ju faktiskt så att specialvetemjöl ska bearbetas betydligt längre än vanligt vetemjöl, för att man ska få glädje av dess speciella egenskaper. Eftersom degen ska läggas direkt i formen kan du nog gå efter de angivna mängderna i receptet.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#3, tack, man blir ju helt förvirrad av alla olika mjölsorter . Ska i alla fall testa att baka limpan ikväll så får vi hoppas på att det blir gott :
Här finns en artikel om våra mjölsorter, kanske kan den vara till lite hjälp
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Kan man byta mörk sirap mot honung i det här receptet? Har fått lära mig att man nästan alltid kan byta ljus sirap mot honung, men hur är det med mörk sirap?
I don't have hobbies - I have obsessions!
Ebmfh
Trollcaféet
Det går bra att byta ut sirapen mot honing, kanske bör man minska mängden något.
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Gammal tråd men hittade en länk till detta. Ska absolut prova detta recept i helgen. Tack för tipset! :-D