Annons:
Etikettjästbröd
Läst 6231 ggr
Loucar
2009-10-30 16:18

Pomeranslimpa - Recept

50 gram jäst

50 gram smör

5 deciliter mjölk

1 ½ tesked salt

5-6 pomeransskal

cirka 10 deciliter rågsikt

cirka 4 deciliter vetemjöl

Smula jästen. Smält smöret och häll över mjölken låt allt bli fingervarmt. Lös jästen i vätskan. Koka skalen mjuka i vatten och skär bort det vita och skär i små tärningar. Tillsätt pomeransskal, salt och rågsikt. Arbeta degen smidig och låt den jäsa cirka 35 minuter.

Arbeta upp degen och tillsätt vetemjölet. Degen bör vara smidig och fast. Forma 2 limpor som läggs på smord plåt och jäs i 30-40 minuter. Grädda på 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Annons:
DesK
2009-10-30 17:52
#1

Ett härligt klassiskt recept på svenskt matbröd som också passar bra nu på höstkanten  Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Loucar
2009-10-30 18:05
#2

Jag är själv inte så förtjust i pomerans men det passar ju nu när julen närmar sig.Glad

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Upp till toppen
Annons: