Pomeranslimpa - Recept
50 gram jäst
50 gram smör
5 deciliter mjölk
1 ½ tesked salt
5-6 pomeransskal
cirka 10 deciliter rågsikt
cirka 4 deciliter vetemjöl
Smula jästen. Smält smöret och häll över mjölken låt allt bli fingervarmt. Lös jästen i vätskan. Koka skalen mjuka i vatten och skär bort det vita och skär i små tärningar. Tillsätt pomeransskal, salt och rågsikt. Arbeta degen smidig och låt den jäsa cirka 35 minuter.
Arbeta upp degen och tillsätt vetemjölet. Degen bör vara smidig och fast. Forma 2 limpor som läggs på smord plåt och jäs i 30-40 minuter. Grädda på 175 grader i cirka 40 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång
Ett härligt klassiskt recept på svenskt matbröd som också passar bra nu på höstkanten
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
Jag är själv inte så förtjust i pomerans men det passar ju nu när julen närmar sig.
Hälsningar
Louise
Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång